NRK Meny
Normal

To pågrepet etter knivstikking

To menn på 17 og 18 år er alvorlig skadet etter knivstikking i Telemark i natt. Festdeltagere er tatt hånd om av kriseteam.

Politiførstebetjent Kristian Myhra

SIKTET: To menn er arrestert etter knivstikkingen. – De sitter i arresten på politistasjonen i Grenland og venter på å bli avhørt, sier etterforskningsleder Kristian Myhra.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Politiet fikk melding om knivstikkingen rett etter klokken 0230 i natt. Knivstikkingen hendte på en privat fest på Stathelle.

Flere patruljebiler og ambulanser rykket ut til festen.

Vi fant to skadde. Den ene ble funnet på stedet, den andre ble funnet rett i nærheten, sier etterforskningsleder Kristian Myhra i Sør-Øst Politidistrikt.

Det siste fra sykehuset i Telemark om de skadde, er at den ene mannen har fått alvorlige skader, mens den andre har fått lettere skader.

Politiet har pågrepet to menn, 18 og 19 år gamle, som begge har status som siktede i saken.

– De er siktet for grov kroppsskade med kniv, og det ser vi svært alvorlig på, sier Myhra.

De to skal være påført flere knivstikk, men Myhra ønsker ikke å si noe om hvor mange stikk de to skadde har blitt påført.

Avhørt i natt

Det var mange personer til stede på festen, som var vitner til hendelsen. Politiet holder på med avhør av disse.

Myhra sier til NRK at festdeltagerne ble kjørt til politistasjonen i Grenland i maxitaxi i natt.

– Der ble de møtt av et kriseteam, de har fått mat og drikke og er blitt godt tatt hånd om. Det er fortsatt noen avhør som gjenstår, men de fleste festdeltagerne er avhørt nå, sier Myhra søndag formiddag.

Flere av festdeltagerne var under 18 år gamle. NKR har vært i kontakt med flere av festdeltagerne, som ikke ønsker å si noe om det som har skjedd foreløpig.

– Jeg oppfatter det som at alle som var på festen har tatt det som skjedde bra, de har vært samarbeidsvillige og har oppført seg eksemplarisk. Det har vært til stor hjelp for etterforskningen at vi har fått avhørt så mange vitner, sier Myhra.

Han ønsker ikke å gå inn på hva vitnene har forklart i avhørene. Det er gjort beslag i saken, men Myhra ønsker ikke å si mer detaljert om hva slags beslag som er gjort.

Laster Twitter-innhold

Ukjent motiv

Politiet vet lite om bakgrunnen for knivstikkingen, men er i gang med avhør av vitner.

De to siktede er ikke avhørt ennå, men Myhra sier planen er å få snakket med dem i løpet av dagen.

– Det er tatt utvidede blodprøver at de to siktede, og de sitter i arresten i politihuset i Skien, sier etterforskningslederen.

Myhra sier at den tekniske etterforskningen fortsetter på søndagen. Det blir også gjort forsøk på å avhøre de to fornærmede i løpet av søndagen, dersom det er mulig.

Laster kart, vennligst vent...