NRK Meny
Normal

Tente bål inne på skole

Politiet vet ikke hvem som fyrte opp et bål inne på gamle Heistad skole. De ønsker nå tips fra publikum.

Brann gamle Heistad skole

Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen etter brannen.

Foto: Theo Aasland / Vika Media

– Noen har vært der inne og tent et bål. Lokalet skal være røykfullt, men bålet skal nå være slukket, sa operasjonsleder Aadne Røilid til NRK like før klokken 17 søndag ettermiddag.

Brann gamle Heistad skole

Her er restene av bålet som ble tent opp i bygningen.

Foto: Theo Aasland / Vika Media

Bålet ble tent i et betongrom på skolen, og det skal ha slukket av seg selv. Både brannvesen og politi reiste til bygningen, som ligger i Pansvei 3 på Heistad i Porsgrunn.

– Alvorlig

Det var en forbipasserende som varslet politiet. Kvinnen så at vinduer stod åpne i skolebygningen og hørte at brannalarmen gikk.

– Det var nok ingen stor fare for at hele skolen skulle brenne ned, men vi ser alvorlig på at noen har fyrt opp et bål der, sier operasjonslederen.

Politiet vet foreløpig ikke om bålet ble tent opp for at noen ville varme seg, eller om det var ment som hærverk. Operasjonslederen kan ikke si om det er funnet noen gjenstander ved bålet.

Ikke funnet den skyldige

Politiet har søkt i området utenfor skolen med hunder søndag ettermiddag, uten resultat.

– Vi er interessert i tips og vil etterforske saken videre, sier Røilid.

Det skal ikke ha blitt større skader på bygget som følge av brannen.

Laster kart, vennligst vent...

Både politi og brannvesen rykket ut til melding om røyklukt fra gamle Heistad skole.

 • Mistet førerkortet etter ulykke

  En sjåfør har mistet førerkortet etter en ulykke i Meensvegen i Skien lørdag kveld. Fire personer i to biler var involvert i ulykken. Alle fire ble sjekket av lege på stedet.

 • Vold mot dørvakt

  En mann ble satt i arresten etter at han var voldelig mot en dørvakt ved et utested i Bø i natt. Mannen ville heller ikke si hva han het, og blir anmeldt for begge forholdene.

 • Tre over E18

  TA skriv at det ligg tre og tunge greiner i vegen fleire stader langs E18 ved Kragerø. Vegtrafikksentralen oppmodar folk til å køyre forsiktig.

 • 98 kundar utan straum

  Laurdag klokka 17.00 er 98 kundar i Telemark og Vestfold utan straum, melder Skagerak Energi. Det blir arbeidd alle stader der det er feil, og selskapet håpar alle får attende straumen i løpet av kvelden.