NRK Meny

Stor interesse for snøskuterkjøring

Etter at kommunestyret i Vinje gjorde vedtak og åpnet for rekreasjonskjøring med snøskuter 10. mars i år, er det 231 som har søkt og fått løyve. Interessen er størst på Rauland der 160 har kjøpt løyve. Bare rundt femten prosent av dem som har kjøpt rekreasjonsløyver kommer utenfra, resten er kommunens egne innbyggere. Vierli Turistsenter er den eneste reiselivsbedriften som så langt har kjøpt løyve til å drive med rekreasjonsturer.

Snøscooter
Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
 • 9.500 kroner i bot for råkjøring

  En mann i 30-åra er i Nedre Telemark tingrett dømt til å betale en bot på 9500 kroner for å ha kjørt for fort på E18 i Bamble. Farten ble målt til 97 km i timen i 70-sona.

 • Månadstak for tyngre køyretøy

  Fylkesrådmannen i Telemark tilrår at det blir innført passeringstak på bompasseringar for tyngre køyretøy som er utstyrt med elektronisk brikke. Dei vil da bli fakturerte for maksimalt 60 passeringar i månaden slik ordninga er for lettare køyretøy.

 • Samanslåing av NAV-kontor

  Den 20. desember skriv NAV-kontora i Nome, Sauherad og Bø under på ein avtale om å slå saman kontora. Hovudkontoret skal ligge i Bø, mens Ulefoss får avdelingskontor og Sauherad ein kontorstad som kan brukast ved høve.

  NAV-skilt
  Foto: Pål Tegnander / NRK
 • Vil endre lov om erstatning

  Ap vil endre lova om valdsoffererstatning for å sikre at folk faktisk får pengane. I enkelte saker har Kontoret for valdsoffererstatning avslått å utbetale erstatning. Stortingsrepresentant for Telemark, Lene Vågslid, seier det er urimeleg.

  Lene Vågslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK