NRK Meny
Normal

Står om ungdomsskolen

Ungdomsskole står sentralt i valgkampen i Notodden. Spørsmålet er, skal det være en eller to ungdomskoler i Heddal og Notodden by fremover?

Håvard Bakka, Jørn Christensen og Gry Fuglestveit i ordførerduell på Notodden

Håvard Bakka, Jørn Christensen og Gry Fuglestveit Bløchlinger i ordførerduell på Notodden.

Foto: Johs Apold / NRK

Valglogo

Hør ordførerduellen her:

Høyresiden vant tilbake makten i Notodden kommune i 2011, etter 16 år med arbeiderpartiordfører.

Høyres Jørn Christensen har styrt med støtte fra Krf og Venstre, og delvis Frp, samt delvis fra mindretallet i Ap-gruppa, som meldte seg ut av partiet i protest mot den økonomiske politikken.

Notodden har vært og er i en økonomisk hengemyr, og jobb nummer en for posisjonen har vært å få kommunen ut av ROBEK-lista, slik at kommunen ikke lenger er satt under administrasjon av staten.

Under siste periode har Notodden Arbeiderparti blitt kløyvd på midten. Mindretallet i gruppa støttet ordfører Christensen og de borgerlige i viktige budsjettsaker. Dette førte til trugsmål om eksklusjoner, med det resultatet at fire sentrale medlemmer meldte seg ut av partiet.

 • – Har kontroll på brannen

  Brannen på Notodden er nå under kontroll, melder politiet i Telemark klokken 23.55 mandag. Det gjenstår mye etterslukking på stedet.

  Laster Twitter-innhold
 • Ikke kontroll på brann på Notodden

  Brannvesenet har fremdeles ikke kontroll på brannen på Notodden, som startet mandag kveld. – Enebolig og garasje er overtent, sier operasjonsleder Kim Stokke i Sørøst politidistrikt til NTB. Fire biler totalskadd. Det er ikke fare for spredning.

 • Reddet seg ut av brennende hus

  Brannen i en garasje på Notodden har spredd seg til eneboligen. Denne står nå i full fyr. De fire personene som var i huset har kommet seg uskadd ut.