NRK Meny
Normal

Stadig flere doper seg

Dopingen sprer seg i breddeidretten.

Doping
Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix

Piller og andre dopingmetoder blir stadig mer utbredt i breddeidretten, det mener driver av nettstedet sterodier.net, Ståle Wadsworth. Han får daglig henvendelser fra ungdom med spørsmål knyttet til doping.

- Ungdommer i dag trener både på helsestudioer og i annen idrett. Da tar de med seg doping mellom miljøene, sier han.

Fokus på doping

På Telemarkskonferansen onsdag ble det satt fokus på doping i den organiserte idretten.

Wadsworth mener doping nå er i ferd med å spre seg fra de stedene man tidligere har funnet problemet.

Ståle Wadsworth har selv tidligere brukt steroider, han fikk hjerteinfarkt som 27 åring. Etter dette opprettet han nettstedet, steroider.net, som er et nettsted som har som mål å informere og opplyse ungdom om bruk av doping.

Usikker ungdom

Usikkerhet er noe av det Wadsworth trekker frem som grunnen til at ungdom begynner med doping.

- Det har noe med kropp og usikkerhet å gjøre. Mange føler seg utilstrekkelige og demmer opp dette med å bruke doping, sier han.

I idrettsmiljøet er en klar over at dopingen sprer seg til nye grupper. Henning Nygård, styremedlem i håndballgruppa i Kragerø kan fortelle at klubben er i gang med forebyggende arbeid.

- Vi har allerede snakket om å gå inn i "Ren klubb", det vil si at hele juniorgruppa skal gå gjennom en plan for å skape gode holdninger hos ungdommene, sier han.

 • Fryktar droneulykker

  Alle kommunar blir bedne om å setja opp skilt med reglar på stader folk gjerne vil fly med drone. Uforsvarleg droneflyging har blitt eit så stort problem at Luftfartstilsynet fryktar ulykker i populære turistområde.


 • Imingfjell blir ikkje brøyta

  På grunn av ein villreinflokk, så vil vegen over Imingfjell ikkje bli brøytt til påske. Nå står det ein flokk på 2000 dyr aust for vegen, i tillegg står det også 400 dyr vest for vegen. Vegen går frå Tinn i Telemark til Uvdal i Buskerud.

 • Knut Morten Johansen held fram

  Statssekretær Knut Morten Johansen frå Skien er gjeve avskjed som statssekretær for statsråd Sylvi Listhaug. Han blir utnemnt på nytt til statssekretær for statsråd Per Sandberg i Justis- og beredskapsdepartementet.

  Knut Morten Johansen
  Foto: Tom Riis / Telemark Fylkeskommune
 • Har gripe ein person

  Politiet har gripe ein person som dei meiner er gjerningspersonen frå ranet av Vitus apotek i Porsgrunn. Dei har funne medisinar som stammar frå apoteket. Personen vil bli køyrd i arrest for vidare oppfølging og etterforsking.

  Hund leter etter raner i Porsgrunn
  Foto: Robert Hansen / NRK