NRK Meny
Normal

Sliter med å selge tomter i Seljord

Av 18 byggeklare tomter, er kun en forhåndsbestilt.

Per Dehli

Rådmann i Seljord, Per Dehli, skulle gjerne ha solgt flere tomter.

Foto: Børre Karterudseter / NRK

Sentralt i Seljord ligger det i dag 30 nye byggeklare boliger, og 18 av disse ligger på det nye Furutoppen boligfelt på en åsrygg ovenfor sentrum.

– Vi kunne gjerne ønsket oss at flere hadde bestilt nå. Hovedpoenget vårt er å tilrettelegge et attraktivt boligareal for fremtiden, slik at de som vil flytte hit skal få seg en tomt til å bygge seg et hus, sier rådmann Per Dehli.

De solrike utsiktstomtene er prissatt fra 215.000 til 570.000 kroner. Men så langt er det kun en tomt som er forhåndsbestilt. I Kviteseid har kommunen nylig ferdigstilt 17 tomter på sentrumsnære Midtsundåsen. Vel fem millioner er brukt på infrastruktur, og så langt er fire tomter solgt.

– Vi er svært fornøyd med det. De ble solgt i fjor sommer, og nå bygges det der borte, sier kommunalråd i Kviteseid, Torunn Raftevold Rue.

  • Reddet seg ut av brennende hus

    Brannen i en garasje på Notodden har spredd seg til eneboligen. Denne står nå i full fyr. De fire personene som var i huset har kommet seg uskadd ut.

  • 9.500 kroner i bot for råkjøring

    En mann i 30-åra er i Nedre Telemark tingrett dømt til å betale en bot på 9500 kroner for å ha kjørt for fort på E18 i Bamble. Farten ble målt til 97 km i timen i 70-sona.

  • Månadstak for tyngre køyretøy

    Fylkesrådmannen i Telemark tilrår at det blir innført passeringstak på bompasseringar for tyngre køyretøy som er utstyrt med elektronisk brikke. Dei vil da bli fakturerte for maksimalt 60 passeringar i månaden slik ordninga er for lettare køyretøy.