Hopp til innhold

Skriver konfirmasjonssanger for Bolivia

Hver måned skriver Gunhild Steinde sanger på bestilling til inntekt for studenter og studenthjem i Bolivia.

Gunhild
Foto: Susanne Flølo

Gunhild Steinde fra Skien har valgt en alternativ måte å samle inn penger på til de som trenger det mest. Hver måned skriver hun konfirmasjonssanger, bryllupssanger, bursdagssanger og hva det skulle være til inntekt for fattige studenter i Bolivia.

– Jeg syntes det er veldig givende og moro å kunne gi til noen som jeg vet trenger støtte, og at pengene ikke forsvinner i administrasjon, sier hun.

Gunhild forteller at hun skriver et par sanger i måneden, til hva det skulle være av selskaper og arrangementer til inntekt for studenter og studenthjemmet de bor på i Bolivia.

– Nå for tiden støtter vi 11 studenter. Fem av dem er jenter som vi har tatt inn fra Amazonas. De studerer systemering, helse og økonomi, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bolivia

Studentene utenfor huset prosjektet har leid i Cochabamba i Bolivia.

Foto: Privat

– Alle skal ha råd til en sang

Hun forteller at hun opplever dobbel glede ved å skrive sanger, og det er viktig for henne at alle skal ha råd til å få en sang.

– Jeg tar egentlig 600 kroner per sang, men hvis noen syntes det er for dyrt, så tar jeg mindre. Alle skal ha råd til en sang, og uansett så går pengene til et godt formål, sier hun.

Gunhild forteller at det hender hun får ekstra hyggelige tilbakemeldinger når hun forteller hvor pengene går.

– Det har jo vært de som har gitt ganske mye mer enn det jeg forlanger, når de hører om prosjektet, for jeg forlanger jo egentlig ikke så mye, forteller hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bolivia, studenter

De lokale lederne er her ute og spiser med studentene.

Foto: Torgeir Steinde

Måtte rive barnehjem

Det var hennes sønn og svigerdatter som introduserte henne for prosjektet i Bolivia.

– Min svigerdatter er født i Bolivia og foreldrene hennes har drevet misjonsarbeid der nede. Jeg begynte egentlig med å støtte et av barnehjemmene de var med å drive, men da det måtte rives fordi fundamentet var ødelagt, gikk jeg over til å støtte studentene isteden, forklarer hun.

Hun forklarer at det også stilles krav til studentene som mottar støtten hun samler inn, slik at de får hjulpet så mange som mulig.

– De må nødt til å studere. Når de etter hvert får jobb, er det meningen at de skal betale tilbake, i forhold til hva de klarer, naturligvis, sier hun.

– Det har jo blitt en del

Selv merker hun ikke noe til pengene hun gir fra seg, som tilsvarer betaling for 2–3 sanger hver måned.

– Det har jo blitt en del etter hvert, men jeg merker jo ingenting til det. Jeg ber bare folk overføre penger til den kontoen, og så gjør de det. Jeg har aldri opplevd at folk ikke har betalt, sier hun.

Hun forteller at hun har stor glede av prosjektet, selv om hun dessverre aldri har vært der nede selv.

– Jeg tåler ikke høyden. Og stedet ungdommene studerer ligger på 2500 meter over havet, så jeg kan ikke dessverre. Jeg har hatt fryktelig lyst, men det går ikke. Heldigvis har jeg sett mange bilder og videoer, så jeg vet jo hva det dreier seg om og at det nytter, avslutter hun.

Flom

Bilde fra et av områdene studentene er fra. Dette er fra under flommen som rammet Bolivia hardt i februar.

Foto: Privat

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark