NRK Meny
Normal

Skjebnetime for REC-ansatte

Klokka 08.00 i dag går de 450 ansatte i REC inn til allmøte på Herøya i Porsgrunn. Da får de vite om de fortsatt har arbeid eller ikke.

Knut Fiskarbekk og Ole Rindal

De to operatørene Knut Fiskarbekk og Ole Rindal hos REC på Herøya er svært spente foran allmøtet.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Siste: I en pressemelding skriver REC at de legger ned all produksjon i Glomfjord i Nordland.

Les: REC legger ned i Glomfjord

Tirsdag var konsernstyret samlet for å avgjøre solenergiselskapets framtid i Norge. Det dreier seg om 450 arbeidsplasser i Porsgrunn og 220 i Glomfjord. Det er resultatet fra styremøtet i går som de ansatte nå venter på svar på.

Fire ukers frist

I følge avisa Varden bestemte styret seg i går for å gi de ansatte på Herøya en utsettelse på fire uker før Waferfabrikken eventuelt blir lagt ned.

Skjebnetime for REC-ansatte

REC-ansatte på vei til allmøte på Herøya.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Årsaken til at styret i REC skal ha gått med på en utsettelse er den store forbedringen av resultatet som er blitt gjennomført, og som har ført til at fabrikken på Herøya nå er like effektiv som anlegget i Singapore.

I tillegg har de Herøya-ansatte utviklet en ny og bedre solcelleteknologi. Disse opplysningene er ikke bekreftet av styret. De ansatte vil få endelig beskjed på allmøtet nå i morgentimene.

– Tror ikke på det

Hans Johansen har jobbet ved REC siden 2002. Han sier steminga blant de ansatte er dårlig.

– Fire nye uker betyr ingenting. Det er jo bare å strø salt i såret at vi skal gå her og vente i enda flere uker før vi får endelig svar, sier Johansen. Han har ingen god følelse foran allmøtet.

– Dette er nedenom og hjem for REC på Herøya, sier Johansen. – Det var ei solskinnshistorie for noen år siden. Det er det ikke lenger. De flagger vel ut alt til Singapore, tipper Johansen.