NRK Meny
Normal

September byr på sommervær

Du trenger ikke rydde bort sommertøyet riktig ennå. For etter en søkkvåt helg med mye regn kan du vente deg sol og sommertemperaturer på over 20 grader på Østlandet.

Skjærgården

Den neste uka kan du nyte sommertemperaturer og sol i skjærgården på Østlandet.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Det har kommet mye nedbør på Østlandet i helgen. Ifølge meteorologisk institutt har det kommet over 50mm regn på mange stasjoner. Nå er det bedring i sikte.

Høytrykk gir stabilt vær

Uken vi går inn i blir preget av fint vær. Et høytrykk er i ferd med å bygge seg opp over kontinentet, som gir stabile værforhold og høyere temperaturer. Og langtidsvarselet viser at godværet vil vare en god stund.

– Det blir en forholdsvis bra periode vi går inn i nå. Det blir fint helt fram til tirsdag i neste uke, sier vakthavende meteorolog, Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til NRK.no.

Østlandet får det fineste været

sky+sol

Det blir ikke sol fra skyfri himmel, men det blir ikke så langt unna, sier meteorolog Per Egil Haga og lover temperaturer på 20-tallet.

Store deler av Østlandet, særlig områdene øst for fjellene får sommervarme og sol, opplyser Haga. Skal vi tro værvarselet er det Østafjells, og fylkene Buskerud, Vestfold og Telemark som får det fineste været den neste uka. Agderfylkene er derimot mer utsatt for nedbør. Det er også Vestlandet.

Les også:

Men Østlandet ser altså ut til å være skånet fra nedbør. Mandag og tirsdag blir det litt skyet, men bedring og høyere temperaturer enn i helgen. Og været blir bare bedre ut over i uka. Onsdag ser det ut som sommeren igjen er på visitt.

– Dette ser egentlig ganske bra ut, må det vel være lov å si. Vi får noen ekstra sommerdager som en bra bonus, sier meteorolog Haga.

Temperaturer på over 20 grader

Temperaturen vil komme opp mot 20-tallet, kanskje til og med over 20 grader, kan meteorologen melde.

–Vi får temperaturer som smyger seg over 20-tallet, og lite eller ingen nedbør i perioden, sier Haga.

Det blir ikke sol fra skyfri himmel hele uken igjennom, men Haga lover mye pent vær og lange perioder med sol.

– Det er ikke noe nedbør å snakke om, og rolige vindforhold på kysten og i fjellet, sier Haga.

 • Odd tapte

  Vålerenga slo Odd 2–1 i kveld. Bilal Njie scoret kampens første, men også Odds eneste mål.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.