NRK Meny
Normal

Seksåringer på trafikkurs

Hva skjer hvis bussen ikke greier å stoppe?

Trafikkopplæring med Bølehøgda skole
Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Førsteklassingene fra Bølehøgda skole fulgte nøye med da de var på trafikksikringskurs på NAF sin glattkjøringsbane på Geiteryggen i Skien.

Det er ikke spøk når de ser at bussen bruker 70 meter på å stoppe når det er glatt i veibanen.

Arvid Jensen
Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Elevene lærte også hvordan de skal oppføre seg på bussholdeplassen og hvor viktig det er å bruke bilbelte i bussen.

Arvid Jensen er leder av øvingsbanen. Han understreker betydningen av at seksåringene lærer om trafikksikkerhet.

Ekstremt viktig

- Det er ekstremt viktig at de lærer om trafikksikkerhet. Egentlig burde vi begynt enda tidligere. Trafikkopplæring burde kommet for fullt inn i barnehagene, sier Jensen.

- Hvorfor er dette så viktig? 

Trafikkopplæring
Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Barna er den viktigste ressursen vi har. Vi vil heller ikke ha noen ulykker der barn og ungdom er innvolvert. Vi får klare tilbakemeldinger fra både lærere, foreldre og ikke minst bussjåførene, om at dette er viktig, sier Arvid Jensen.

- Vi må stå helt stille til bussen har kjørt, hvis ikke kan vi bli kjørt over, sier førsteklassing Sindre Orrestad Berg.

 • Flere hundre får fritak

  312 fra Telemark og 2500 personer i Norge har hittil fått fritak fra de nye strømmålere av helsemessige grunner. De kundene som hittil har fått fritak, kommer til å få en strømmåler uten automatisk sender, melder TA

 • Foreslår å spare steinsirkel

  Nye Veier vil foreslå å legge ny E18 trasé gjennom Porsgrunn 140 meter lenger syd. Dette vil spare en steinsirkel fra eldre jernalder, og bli 100 millioner billigere enn de originale planene. Men seks bolighus og et næringsbygg vil måtte rives.

 • En halv million står ubrukt

  Store summer blir stående ubrukte i fond hvert år, fordi for få personer søker på ulike legat og stipend. Til sammen står rundt en halv million kroner ubrukt de siste åra i utdanningslegatet og det sosiale legatet i Skien.

 • Prisaøkning i bomringen

  Bypakke Grenland bør øke bomtakstene for personbiler uten brikke. Det foreslår fylkesrådmannen. Fylkesrådmannen foreslår en prisøkning på 10 prosent.
  Samtidig foreslår hun en liten prisnedgang for personbiler med brikke,