NRK Meny
Normal

Seksåringer på trafikkurs

Hva skjer hvis bussen ikke greier å stoppe?

Trafikkopplæring med Bølehøgda skole
Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Førsteklassingene fra Bølehøgda skole fulgte nøye med da de var på trafikksikringskurs på NAF sin glattkjøringsbane på Geiteryggen i Skien.

Det er ikke spøk når de ser at bussen bruker 70 meter på å stoppe når det er glatt i veibanen.

Arvid Jensen
Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Elevene lærte også hvordan de skal oppføre seg på bussholdeplassen og hvor viktig det er å bruke bilbelte i bussen.

Arvid Jensen er leder av øvingsbanen. Han understreker betydningen av at seksåringene lærer om trafikksikkerhet.

Ekstremt viktig

- Det er ekstremt viktig at de lærer om trafikksikkerhet. Egentlig burde vi begynt enda tidligere. Trafikkopplæring burde kommet for fullt inn i barnehagene, sier Jensen.

- Hvorfor er dette så viktig? 

Trafikkopplæring
Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Barna er den viktigste ressursen vi har. Vi vil heller ikke ha noen ulykker der barn og ungdom er innvolvert. Vi får klare tilbakemeldinger fra både lærere, foreldre og ikke minst bussjåførene, om at dette er viktig, sier Arvid Jensen.

- Vi må stå helt stille til bussen har kjørt, hvis ikke kan vi bli kjørt over, sier førsteklassing Sindre Orrestad Berg.

 • Bil havnet på taket

  En mann er kjørt til sykehus etter at en bil havnet på taket på Kjørbek i Skien. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til ulykken.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes