NRK Meny
Normal

Rektor slutter på dagen

Roy Bjurholt slutter som rektor ved Rjukan videregående skole. Utfordringer med arbeidsmiljøet på skolen skal være grunnen.

Roy Bjurholt

Roy Bjurholt begynte som rektor ved Rjukan vgs. i 2012.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Det er Telemark fylkeskommune som på sine nettsider melder at Roy Bjurholt har sagt opp sin stilling.

Bjurholt sa opp sin stilling mandag og allerede tirsdag formiddag er ny konstituert rektor, Liv Ellingsen, på plass.

Bjurholt ble ansatt som rektor ved Rjukan videregående skole i 2012.

Fylkesopplæringssjef Helge Galdal sier det har vært en del utfordringer i forhold til arbeidsmiljøet på skolen, og at denne løsningen er best for alle parter.

Bjurholt bekrefter at han har sluttet i jobben, men vil ikke kommentere saken.

Elevene ikke informert

Elevrådsleder ved skolen, Brage Heimark, var ikke klar over oppsigelsen da NRK tirsdag etttermiddag tok kontakt med han.

- Jeg fikk ganske sjokk nå, sier Heimark til NRK.

Han påpeker at han ikke kjenner til noen spesielle utfordringer ved skolen den siste tiden.

Forrige rektor gikk også av

Det har vært turbulente tider på Rjukan videregående skole før. I januar 2012 streiket halvparten av elevene på grunn av det de mente var manglende undervisning og dårlig informasjon fra ledelsen. Misnøyen resulterte i at daværende rektor Olav Tov Røysland gikk av, og Roy Bjurholt tok over.

Et halvt år senere sa daværende elevrådsleder Kristiane Stensland at skolen hadde forandret seg til det positive, og at det var helt avgjørende at skolen endret kurs.

Tre og et halvt år etter at Røysland gikk av som rektor, går også Bjurholt på dagen.

 • Gode plasseringer til Telemark

  Gullbjørg Ekre fra Telemark fikk 10. plass og Medal of exellence i billakkererfaget under Yrkes VM i Abu Dhabi. Even Aasen, også fra Telemark, kom på en 11. plass i bilskadefaget og fikk også Medal of exellence.

 • Mindre interessant med samarbeid

  Ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, mener det nå er mindre aktuelt å samarbeide med Skien om felles legevakt for Grenland. Dette etter at hovedutvalg for helse og velferd i Skien kommune foreslo å legge ny felles legevakt for Grenland til Skien.

  Robin Kåss
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Elgen trekker nordpå

  Klimaendringer er en av årsakene til at elgstamma på Østlandet krymper. Det sier Håvard Skjerstad Andersen i Norges Jeger- og Fiskerforbund. Høyere temperaturer gjør at elgen trekker nordover, og at hjorten overtar elgens tidligere områder.

  Trillinger elg Langedrag
  Foto: Gro Irene Saugerud
 • Vil ikke ha felles legevakt

  Politikerne i Bamble sier nei til å være med å utrede felles legevakt for Grenland. Rådmann i Bamble, Tore Marthinsen, sier til PD at han synes det er beklagelig at Bamble politikerne nok en gang sier nei til et samarbeidsprosjekt i Grenland.

  Tore Marthinsen
  Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK