NRK Meny
Normal

Pub lager eget øl

DRAMMEN (NRK): I desember kommer Lundetangen pub i Skien med sitt eget øl. Ølet er mer en guttedrøm enn et håp om økonomisk suksess.

Steffen Steffensen

Steffen Steffensen tester ut det nye ølet han skal selge på puben.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Dette er veldig kult. Vi ønsket egentlig å etablere et eget mikrobryggeri, når det ikke gikk var dette det nest beste, sier Steffen Steffensen ved Lundetangen pub.

Sammen med ølbrygger Atle Aamodt har Steffensen brygget, smakt, brygget og smakt i langt tid. Deretter har de tatt med seg oppskriften til Aass sitt pilotbryggeri i Drammen.

– Det blir et nisjeprodukt. Vi vil selge opplevelse og særegenhet, mer enn vi er opptatt av det økonomiske knytta til dette.

800 liter

– Det er jo sterkere enn vanlig pils, seks prosent. Og selve etiketten ser bra ut, synes jeg. Jeg hadde tatt denne hvis jeg hadde sett den i hylla, sier Steffensen om etiketten som Morten Tefre har tegnet.

Det brygges 800 liter øl. 400 liter skal selges i puben i Skien. Hva som skjer med resten er foreløpig uklart.

– Hvis det blir veldig populært så vil vi ha det selv, men akkurat nå så kan andre kjøpe det om de vil, sier Steffensen.

Steffen Steffensen brygger sitt eget øl hos Aass bryggeri i Drammen.

Han håper dessuten å lage et lysere øl som han skal presentere til sommeren.

– Ja, vi vil forsøke oss på en Kölsch.

Riktig temperatur

– Nå skal vi ha opp temperaturen i meskekaret. Da er det viktig å passe godt på, så det ikke blir for varmt. Nå venter jeg på at det skal bli 72 grader, sier leder for pilotbryggeriet hos Aass, Gard Wigedahl Karlsnes.

Gard

Gard Wigedahl Karlsnes er leder for pilotbryggeriet.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Han har vært med å legge siste hånd på det nye ølet.

– Dette er veldig spennende. Det er under selve bryggingen at man skaper ølet. Da er det viktig å være nøye, sier Wigedahl Karlsnes.

– Jeg har troa på dette, sier Steffensen etter å ha smakt på det nye ølet.