Populær lokalavis fyller 10 år

Jubilanten er kjent for å ha flere abonnenter enn det er husstander i bygda.

Drangedalsposten
Foto: Petter Melsom / NRK

Drangedalsposten runder ti år 27. januar, og feirer med spennende utgivelse, åpen dag og stor middag.

Selv om ti år er gått har avisa fortsatt en høy stjerne hos lokalbefolkningen.

Se video:

Video nsps_upload_2009_1_14_13_6_39_2353.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Jubilanten er kjent for å ha flere abonnenter enn det er husstander i bygda, og mange lurer på hva hemmeligheten er. Redaktør Gry Rønjom tror det er veldig enkelt.

- Det er kun lokalt stoff. Jeg tror det er veldig viktig for drangedøler å ha en egen lokalavis med kun lokal forankring.
Glødende engasjement

Historien bak opprettelsen av avisa bunner i et glødende engasjement fra bygdas innbyggere. Da Orkla media i 1998 bestemte seg for å legge ned Drangedal blad, reiste det store protester blant bygdefolket. Etter å ha solgt aksjer til innbyggerne for flere hundre tusen kroner, så Drangedalsposten dagens lys.

Se video:

Video nsps_upload_2009_1_14_11_1_24_2340.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

I dag vil redaksjonen være en nyhetsledende og kritisk røst i den lille bygda, noe som ofte er en utfordring.

- Det viktigste for oss er å finne nyheter fra lokalmiljøet, men ofte må man lete og grave. Det liker vi, vi er journalister og trives med det, men i perioder kan det være vanskelig. Vi opplever at det er nyhetstørke innimellom, sier redaktøren.

Også journalistene har mye erfaring med dette, og synes den kritiske delen av lokaljournalistikk ofte er den mest utfordrende.

- Jeg synes det er vanskelig å være kritisk. Samtidig hører vi fra folk at de ikke vil at Drangedalsposten skal være for negativ, sier Gunn Myrvold Lindheim.

Inviterer bygdefolket

Drangedalsposten utgis i dag i et opplag på rundt 1700 aviser hver torsdag. I dag jobber det fem personer på huset, noe som utgjør omtrent 3,3 årsverk.

Torsdag 29. Januar utgir redaksjonen et jubileumsnummer, med spennende stoff fra de ti foregående årene. Samme dag vil det bli arrangert åpen dag i Drangedalspostens lokaler, der alle er velkommen.

Fredag blir det stor festmiddag med alle involverte rundt Drangedalsposten siden oppstarten i 1999.