NRK Meny
Normal

Politiet: – Sannsynligvis drept

Kripos er koblet inn i etterforskningen av dødsfall i Skien.

Kripos ankommer drapssted i Skien

Kripos er koblet inn i etterforskningen av det politiet mener er et drap på en mann i 30-åra i Skien, lørdag kveld. Mannen ble funnet livløs i et boligkompleks.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Politiet opplyser at mannen som ble funnet død i Odins gate i Skien i går kveld sannsynligvis er drept.

– Ut fra den informasjonen politiet nå har, så anser vi det som at avdøde sannsynligvis er drept, sier politiadvokat Tine Henriksen i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Det var to personer som kom til leiligheten i Odins gate i Skien som meldte ifra om en livløs person.

– Vi fikk meldingen 21.19, og da politiet kom til stedet befant det seg en død person inne i leiligheten. Avdøde er identifisert og er en mann fra Skien i 30-årene og de pårørende er varslet, sier Henriksen

Odins gate i Skien

Politiet oppfordrer personer som kan ha sett noe i forbindelse med hendelsen til å ta kontakt med politiet.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

Etterforsker sammenheng

Fredag ble en mann funnet livløs i samme boligkompleks etter å ha blitt alvorlig skadd. Politiet bekrefter at de undersøker om det er en sammenheng mellom de to hendelsene.

– Det er en av tingene vi undersøker, om det er en sammenheng mellom hendelsen på fredag, og hendelsen på lørdag, men dette er det for tidlig å si noe om, opplyser Henriksen.

På bakgrunn av hendelsen etterforsker politiet for å klarlegge hva som har skjedd.

– Vi foretar tekniske undersøkelser på stedet og gjennomfører en rekke vitneavhør og andre undersøkelser, sier hun.

Samtidig er Kripos koblet inn for å bistå. Av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet si noe mer om bakgrunnen for dette.

– Av hensyn til etterforskninga kan vi ikke si noe mer om bakgrunnen eller gi detaljer om hendelsesforløpet. Men det vi kan si er at ingen er pågrepet eller siktet, sier Henriksen.

Politiet skriver i en ny pressemelding som kom 15.00 at de jobber videre med taktiske undersøkelser på stedet og vitneavhør samt andre undersøkelser. Avdøde blir obdusert i morgen.

Det er fortsatt ingen som er pågrepet eller siktet i saken, skriver politiet i pressemeldingen.

 • Vogntog sklidd av vegen på E134

  Eit vogntog har i natt sklidd av vegen på E134 ved Hjartsjåvatn i Hjartdal. Det vil ta noko tid i forbindelse med berging av denne, melder politiet. Det blir lysregulering på staden.

 • Kjørte ut sør for Valebø

  En bil er kjørt i grøfta like sør for Valebø. Det gikk bra med sjåføren, som forteller at det var glatt og at han skled rett i grøfta. Bergingsbil er på vei til stedet.

  Bil i grøfta
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Skuffa over leiing i KrF

  Fylkesvaraordførar, Hans Edvard Askjer i KrF, er skuffa over den sentrale leiinga i partiet som har sagt nei til å gjere om på regionreforma. Han oppmodar partileiinga om å stille stortingsgruppa fritt, slik at dei som vil får høve til å røyste mot reforma.

  Hans Edvard Askjer
  Foto: Anne Lognvik / NRK