NRK Meny
Normal

Politiet: – Sannsynligvis drept

Kripos er koblet inn i etterforskningen av dødsfall i Skien.

Kripos ankommer drapssted i Skien

Kripos er koblet inn i etterforskningen av det politiet mener er et drap på en mann i 30-åra i Skien, lørdag kveld. Mannen ble funnet livløs i et boligkompleks.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Politiet opplyser at mannen som ble funnet død i Odins gate i Skien i går kveld sannsynligvis er drept.

– Ut fra den informasjonen politiet nå har, så anser vi det som at avdøde sannsynligvis er drept, sier politiadvokat Tine Henriksen i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Det var to personer som kom til leiligheten i Odins gate i Skien som meldte ifra om en livløs person.

– Vi fikk meldingen 21.19, og da politiet kom til stedet befant det seg en død person inne i leiligheten. Avdøde er identifisert og er en mann fra Skien i 30-årene og de pårørende er varslet, sier Henriksen

Odins gate i Skien

Politiet oppfordrer personer som kan ha sett noe i forbindelse med hendelsen til å ta kontakt med politiet.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

Etterforsker sammenheng

Fredag ble en mann funnet livløs i samme boligkompleks etter å ha blitt alvorlig skadd. Politiet bekrefter at de undersøker om det er en sammenheng mellom de to hendelsene.

– Det er en av tingene vi undersøker, om det er en sammenheng mellom hendelsen på fredag, og hendelsen på lørdag, men dette er det for tidlig å si noe om, opplyser Henriksen.

På bakgrunn av hendelsen etterforsker politiet for å klarlegge hva som har skjedd.

– Vi foretar tekniske undersøkelser på stedet og gjennomfører en rekke vitneavhør og andre undersøkelser, sier hun.

Samtidig er Kripos koblet inn for å bistå. Av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet si noe mer om bakgrunnen for dette.

– Av hensyn til etterforskninga kan vi ikke si noe mer om bakgrunnen eller gi detaljer om hendelsesforløpet. Men det vi kan si er at ingen er pågrepet eller siktet, sier Henriksen.

Politiet skriver i en ny pressemelding som kom 15.00 at de jobber videre med taktiske undersøkelser på stedet og vitneavhør samt andre undersøkelser. Avdøde blir obdusert i morgen.

Det er fortsatt ingen som er pågrepet eller siktet i saken, skriver politiet i pressemeldingen.

 • 71-åring kan bli ildsjel

  71 år gamle Ingar Clausen fra Porsgrunn kan få avisa Dagens hederspris. Han er en av fem nominerte. Clausen er initiativtaker til nettstedet spør-bestefar.no, der unge mennesker kan spørre om hva som helst. Prisen er på 25.000 kroner og deles ut i april.

  Ingar Clausen
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Pågrep etterlyst mann

  Politiet pågrep lørdag ettermiddag en 23 år gammel mann fra Skien. Han var etterlyst for å ikke ha møtt opp til soning av en dom. Han er dømt for promillekjøring, og i tillegg skulle han sone en subsidiær straff for en ilagt bot.

 • Møster Haugen på 12

  Amund Møster Haugen fra Tinn endte på en 12. plass i herrenes sprint i Telemarkkjøring på Rjukan lørdag.

  Amund Møster Haugen
  Foto: Tom Ole Buaas / NRK
 • Bekkevold støtter forslag

  KrFs Geir Bekkevold støtter forslaget om ny jobb for Listhaug. – Å gi Sylvi Listhaug en ny statsrådpost er en mulig løsning, skriver han i en tekstmelding til NTB. Han understreker at han kun uttaler seg på vegne av seg selv og at dette ikke er drøftet i partiet.

  Geir Bekkevold
  Foto: Sven Håkon Kulbeck / NRK