NRK Meny
Normal

Politiet: – Sannsynligvis drept

Kripos er koblet inn i etterforskningen av dødsfall i Skien.

Kripos ankommer drapssted i Skien

Kripos er koblet inn i etterforskningen av det politiet mener er et drap på en mann i 30-åra i Skien, lørdag kveld. Mannen ble funnet livløs i et boligkompleks.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Politiet opplyser at mannen som ble funnet død i Odins gate i Skien i går kveld sannsynligvis er drept.

– Ut fra den informasjonen politiet nå har, så anser vi det som at avdøde sannsynligvis er drept, sier politiadvokat Tine Henriksen i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Det var to personer som kom til leiligheten i Odins gate i Skien som meldte ifra om en livløs person.

– Vi fikk meldingen 21.19, og da politiet kom til stedet befant det seg en død person inne i leiligheten. Avdøde er identifisert og er en mann fra Skien i 30-årene og de pårørende er varslet, sier Henriksen

Odins gate i Skien

Politiet oppfordrer personer som kan ha sett noe i forbindelse med hendelsen til å ta kontakt med politiet.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

Etterforsker sammenheng

Fredag ble en mann funnet livløs i samme boligkompleks etter å ha blitt alvorlig skadd. Politiet bekrefter at de undersøker om det er en sammenheng mellom de to hendelsene.

– Det er en av tingene vi undersøker, om det er en sammenheng mellom hendelsen på fredag, og hendelsen på lørdag, men dette er det for tidlig å si noe om, opplyser Henriksen.

På bakgrunn av hendelsen etterforsker politiet for å klarlegge hva som har skjedd.

– Vi foretar tekniske undersøkelser på stedet og gjennomfører en rekke vitneavhør og andre undersøkelser, sier hun.

Samtidig er Kripos koblet inn for å bistå. Av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet si noe mer om bakgrunnen for dette.

– Av hensyn til etterforskninga kan vi ikke si noe mer om bakgrunnen eller gi detaljer om hendelsesforløpet. Men det vi kan si er at ingen er pågrepet eller siktet, sier Henriksen.

Politiet skriver i en ny pressemelding som kom 15.00 at de jobber videre med taktiske undersøkelser på stedet og vitneavhør samt andre undersøkelser. Avdøde blir obdusert i morgen.

Det er fortsatt ingen som er pågrepet eller siktet i saken, skriver politiet i pressemeldingen.

 • Taper penger på skog

  Skogeiere kan måtte hugge skogen 20 år for tidlig på grunn av tretoppknekk. Det sier markeds- og produksjonssjef Hans Erik Røra i AT Skog. Skogeiere sto i går frem på NRK1 og var bekymret for inntektstap fordi mye av skogen ødelegges av vind og tung snø.

 • Godtar anke

  Agder lagmannsrett må behandle straffeutmålingen i en voldtektssak fra Telemark på nytt. Det har ankeutvalget i Høyesterett bestemt. Påtalemyndigheten mener straffen mot en 23 år gammel mann fra Telemark, som ble dømt til fengsel i ett år for grov voldtekt, bør skjerpes.

 • Politiet pågrep «samuraimann»

  Politiet i Telemark har pågrepet en mann i 40-årene i Porsgrunn torsdag kveld. Det opplyser operasjonsleder Geir Kastmo til NRK. Pågripelsen skjedde i forbindelse med at en person ble kuttet i fingrene med et samuraisverd i Sandefjord i går.

 • Tre kunder uten strøm

  Torsdag kveld skal alle Skagerak Energis kunder få strømmen tilbake, opplyser kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes. Bare tre kunder er nå uten strøm, men alle skal få det i løpet av kvelden.