NRK Meny
Normal

Politiet skal etterforske sandsaken

SKIEN (NRK): Politiet bestemte i dag å starte etterforskning for å se om det har skjedd ulovligheter rundt uttaket av sand ved flyplassen i Geiteryggen.

Sandkrater Geiteryggen

POLITISAK: Politiet åpner nå etterforskning av sandsaken ved Geiteryggen flyplass i Skien.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Vi ser så alvorlig på saken at vi nå ønsker å se om det har skjedd noe straffbart, sier Skule Worpvik, politiinspektør i Sør-Øst politidistrikt.

Politiet skal undersøke flere sider av saken blant annet om det som er gjort er i samsvar med god og lovlig forvaltning når det gjelder miljø og kommunale vedtak. Politiet vil også ha søkelys på mulig korrupsjon.

Kommunale millioner ut i sand

Har startet undersøkelser

Det var 24. februar at NRK kunne fortelle at Skien kommune i sju år hadde latt et privat betongfirma hente ut sand verdt millioner av kroner. NRK har tidligere også avslørt hvordan en tidligere næringssjef og Høyre-politiker var involvert i saken samtidig som sistnevnte var styreleder i betongfirmaet.

Skule Worpvik

Politiinspektør Skule Worpvik sier de vil bruke tid på å få all informasjon fram.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Politiet opprettet en sak på selvstendig grunnlag i forrige uke. I tillegg til å gjøre egne undersøkelser, har de også vært i kontakt med Skien kommune.

Det er et spenn av uttalelser i media av forskjellige faktorer som til slutt ender opp i et uttak av sand på Geiteryggen. Vi ønsker å belyse det så bredt så mulig, og så får vi se om det blir avdekket noe straffbart.

Politiet hadde skrevet anmeldelsen før Fremskrittspartiet også gikk til anmeldelse av saken.

Trenger to måneder

Worpvik sier de ikke er sikre på om det har foregått noe straffbart, men at de nå vil bruke tid på å få all informasjon på bordet.

– I løpet av en måned eller to tror jeg vi vil ha et klarere bilde av helheten, sier politiinspektør Skule Worpvik i Sør-Øst politidistrikt.

 • Dyr fyllekjøring

  En 49 år gammel mann fra Kragerø er dømt til å betale 87 000 kroner i bot etter å ha fyllekjørt. I tillegg til bota er mannen dømt til 15 dagers betinga fengsel, samt at han må klare seg uten førerkort i 14 måneder.

 • Jevn toppkamp i 2. divisjon

  Det står 0-0 til pause mellom Byåsen og Notodden, mens Nest-Sotra leder sin kamp mot Hønefoss 1-0. Dermed har Vestlendingene festa grepet om direkte opprykk til 1. divisjon. Odd 2 ligger under 3-0 i sin kamp mot Fram Larvik, men Odd 2 har allerede sikra plassen.

 • Avhøres i formiddag

  Mannen som ble pågrepet av politiet med en hagle i går kveld blir avhørt av politiet i dag. Mannen i 30 åra var uønsket i boligen der han befant seg og de som var i huset ringte politiet. Da politiet kom frem til Heistad var mannen bevæpnet.

 • Løse hester på veien

  Politiet ber folk kjøre forsiktig etter at det er observert 10 løse hester på riksvei 36 ved Helgen. Politiet fikk melding om hestene like før halv ni og forsøker å finne eieren.