NRK Meny
Normal

Mye å gjøre for politiet i Telemark

Narkotikabeslag, slåssing og flere tilfeller av ordensforstyrrelse. Politiet hadde mange gjøremål, men ingen alvorlige lovbrudd å hanskes med.

Skien sentrum

ARKIVBILDE

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Det har vært en travel natt, men heldigvis ingen hendelser av alvorlig art, forteller operasjonsleder Petter Hovet i Telemark politidistrikt. Det var samlet 1000 russ på treff ved Telemarkshallen i går kveld, men det gikk rolig for seg. Russen har vært snill, sier han. Men med både vektere og politi på plass gikk arrangementet pent for seg. Bare en person måtte vises bort på grunn av bråk, forteller Hovet.

En travel natt

Politiet måtte rykke ut 13 ganger fra seint fredag kveld til lørdag morgen. Lysere netter og varmere vårvær kan være en forklaring, uten at operasjonslederen kan si at det er årsaken.

Allerede klokken 23 i går kveld måtte politiet rykke ut til et utested i Porsgrunn. Der hadde en 19 år gammel mann kastet et ølglass på en annen gjest. Resultatet var en blødende leppe og en ødelagt tann. Mannen hadde også på seg en liten mengde narkotika og ble arrestert. Han vil bli avhørt i dag.

Tre narkotikabeslag

Det ble også beslaglagt narkotika på Notodden i natt. En mann i 20-åra blei kontrollert og vil bli anmeldt. Det samme skjedde i Skien. Der ble en mann i 20 åra visitert og politiet fant en mindre mengde narkotika.

Når vi pågriper personer og tar dem inn til avhør eller varetekt, blir de alltid visitert. Da hender det at vi finner narkotika. At vi har pågrepet tre personer med "uheldige" stoffer i lomma er kanskje litt tilfeldig, sier Hovet. Han vil ikke si at det er fler beslag i natt enn vanlig.

Hissige haner

Det var også flere tilfeller av slåssing i Telemark. Foruten slåsskampen i Porsgrunn, måtte politiet rydde opp i bråk mellom to personer på drosjeholdeplassen i Skien rundt klokka 0130. Begge ble arrestert. En time senere havnet to andre i slåsskamp. De ble også ble arrestert.

Kjører med promille

Flere er også tatt for promillekjøring, en person på Gvarv og en i Neslandsvatn. Og i morgentimene i dag ble to menn stoppet på Ulefoss for det samme.

– En av våre patruljer oppdaget et sjåførbytte i en bil. Da de kontrollerte dette, ble den ene personen veldig aggressiv mot våre folk. Begge ble tatt med til legevakta og vi har fått tillatelse til å ta en utvidet prøve for å se om de var påvirket av andre stoffer enn alkohol, forteller Hovet.

I tillegg har det vært en del ordensforstyrrelser der politiet har bedt folk om å fjerne seg, både i Bø, Porsgrunn og Skien.