NRK Meny
Normal

Politibåt ute hver dag

Politiet er ute på vannet hele sommeren for å følge med på båttrafikken. Både i Telemark, Vestfold og Buskerud har politiet båter ute.

 

Roar Riis
Foto: Tomas Bakken / NRK

Patruljering på sjøen har vist seg på være nyttig. Politi på sjøen har forebyggende effekt. I tillegg griper selvsagt politiet inn når det er nødvendig.

Fram til skolene starter opp igjen etter ferien, er politibetjentene Roar Riis og Jan Eliassen ute hver dag langs Telemark-kysten.

Det er fart, promille, manglende lanterner og vester, de to politibetjentene først og fremst ser etter når de er ute på patrulje i sommer.

Det er en prioritert oppgave å se om det er redningsvester til alle i båten, sier de to. Dersom slikt mangler, blir det et forelegg på 500 kroner pr. vest som mangler.

De to politibetjentene er ute på patrulje lang Telemark-kysten hver dag, uansett vær. Det er kanskje minst like viktig å være der når det er ruskevær, sier politibetjentene, - det er ofte i slikt vær det skjer ulykker.’

Politiet følger også med på mulig unormal aktivitet på land langs kysten, og om nødvendig går de i land og sjekker, for eksempel hytter der det kan ha vært ubudne gjester.

 

 • Sperrer veien

  En buss har fått motorhavari og sperrer FV215 ved Svartangen i Siljan. Bussen står midt i veien og stopper annen trafikk fra å passere. Politiet opplyser på Twitter at bilberging er på vei.

 • Flatland til Paris

  I morgen blir Helga Flatland presentert for et fransk publikum. Forfatteren fra Flatdal og tre andre norske forfattere skal delta på et bransjetreff i Paris rettet mot franske forlag. Det er Flatlands siste roman, En moderne familie, som blir presentert på arrangementet.

  Helga Flatland
  Foto: Aschehoug
 • Må lese bruksanvisning

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i går fordi et SOS-signal ble sendt fra ei smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

  Smartklokke med mulighet for nødanrop
  Foto: Freddy Samson Fagerheim / NRK
 • Traff trapp

  En mann i 20 årene fikk førerkortet beslaglagt etter at han kjørte inn i trappa ved Gimsøy Spiseri i Skien, natt til mandag. Politiet opplyser at mannen fikk en sleng på bilen og kom over i motsatt kjørefelt. Ingen skal være skadd i hendelsen.