Politibåt ute hver dag

Politiet er ute på vannet hele sommeren for å følge med på båttrafikken. Både i Telemark, Vestfold og Buskerud har politiet båter ute.

 

Roar Riis
Foto: Tomas Bakken / NRK

Patruljering på sjøen har vist seg på være nyttig. Politi på sjøen har forebyggende effekt. I tillegg griper selvsagt politiet inn når det er nødvendig.

Fram til skolene starter opp igjen etter ferien, er politibetjentene Roar Riis og Jan Eliassen ute hver dag langs Telemark-kysten.

Det er fart, promille, manglende lanterner og vester, de to politibetjentene først og fremst ser etter når de er ute på patrulje i sommer.

Det er en prioritert oppgave å se om det er redningsvester til alle i båten, sier de to. Dersom slikt mangler, blir det et forelegg på 500 kroner pr. vest som mangler.

De to politibetjentene er ute på patrulje lang Telemark-kysten hver dag, uansett vær. Det er kanskje minst like viktig å være der når det er ruskevær, sier politibetjentene, - det er ofte i slikt vær det skjer ulykker.’

Politiet følger også med på mulig unormal aktivitet på land langs kysten, og om nødvendig går de i land og sjekker, for eksempel hytter der det kan ha vært ubudne gjester.