NRK Meny
Normal

Politibåt ute hver dag

Politiet er ute på vannet hele sommeren for å følge med på båttrafikken. Både i Telemark, Vestfold og Buskerud har politiet båter ute.

 

Roar Riis
Foto: Tomas Bakken / NRK

Patruljering på sjøen har vist seg på være nyttig. Politi på sjøen har forebyggende effekt. I tillegg griper selvsagt politiet inn når det er nødvendig.

Fram til skolene starter opp igjen etter ferien, er politibetjentene Roar Riis og Jan Eliassen ute hver dag langs Telemark-kysten.

Det er fart, promille, manglende lanterner og vester, de to politibetjentene først og fremst ser etter når de er ute på patrulje i sommer.

Det er en prioritert oppgave å se om det er redningsvester til alle i båten, sier de to. Dersom slikt mangler, blir det et forelegg på 500 kroner pr. vest som mangler.

De to politibetjentene er ute på patrulje lang Telemark-kysten hver dag, uansett vær. Det er kanskje minst like viktig å være der når det er ruskevær, sier politibetjentene, - det er ofte i slikt vær det skjer ulykker.’

Politiet følger også med på mulig unormal aktivitet på land langs kysten, og om nødvendig går de i land og sjekker, for eksempel hytter der det kan ha vært ubudne gjester.

 

 • Tok avskil med Bjørg Vik

  Ei fullsett Vestsida kyrkje i Porsgrunn tok i dag avskil med forfattaren Bjørg Vik, som døydde sist sundag. Familie og vener heidra den særmerkte forfattaren, som utmerka seg ved å skrive om kvinners liv og kamp.

  Gravferd, begravelse Bjørg Vik
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Sett fri etter å ha truga politiet

  Mannen som truga med å skyte mot politiet på Akkerhaugen i går er sett fri. Mannen er avhøyrt, og politiet trur ikkje det er fare for at mannen vil setje fram nye trugsmål, seier politiadvokat Ingebjørg Marie Landsverk.

 • Heile Grenland har fått straum

  Skagerak Energi har no retta så godt som alle feila på straumnettet i Grenland. Det står att to kundar i Valebø, men desse får straumen tilbake i løpet av dagen, seier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

 • Dømd for likskjending

  Den 33 år gamle dottera til avdøde Kari Grønnestad er dømd til fengsel i åtte månader for å ha skjenda liket til mor si. Ho har tidlegare sete varetektsfengsla i 172 dagar, og det tyder at straffa er ferdigsona, skriv TA. Kari Grønnestad blei meldt sakna i 2012, og tre år seinare blei ho funnen drepen, dumpa i eit hundebur ved Langbryggene i Skien.