NRK Meny
Normal

Planlegger ny travbane i Bø

Bø Tråvlag ønsker å bygge landets mest moderne travbane mellom Bø Sommarland og Telemarkshallen.

Wik Stjernen

TRAV I BØ: Gunnar Austevoll er en av kuskene som kan få kjøre løp på Bø Arena.

Foto: Eirik Stenhaug

Bø Arena er navnet på prosjektet, som ildsjeler i Bø Tråvlag jobber hardt for å realisere. Anlegget skal ikke bare bli en konkurransearena for travhester, men også gi plass til andre aktiviteter og idretter i Bø.

Omregulering til boliger

For å kunne finansiere nye Bø Arena ønsker travlaget å omregulere og selge dagens treningsanlegg på Nordbøåsen. Treningsbanen ligger bare et par kilometer fra Bø sentrum og dette vil være attraktive tomter for boliger.

Bø Arena

MER ENN TRAV: Bø Arena vil bruke indre bane til andre aktiviteter.

Olav Kasland

POSITIV: Ordfører Olav Kasland (V) er positiv til planene.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø

– Området Bø Tråvlag eier på Nordbøåsen vil bli inneklemt etter hvert, og det er en av grunnene til at vi vil flytte. Vi har allerede hatt et møte med kommunen og håper at arbeidet med omreguleringen kan starte til høsten.

Det sier Kjetil Hynne, en av pådriverne for prosjektet. Han understreker at Bø Arena skal være mer enn en travbane.

– Vi ønsker å lage en arena for mange ulike idretter og aktiviteter, ikke bare travsport.

Mot strømmen

Planene om en ny moderne 1000-metersbane i Bø kommer samtidig som travsporten diskuterer nedleggelse av andre baner, hvor både Drammen og Klosterskogen har vært nevnt.

Kjetil Hynne blir ikke overrasket dersom ikke alle i Grenland blir like begeistret for planene om å flytte totoløp fra Klosterskogen til Bø.

– Det er ikke opp til oss å bestemme hvor totoløpene skal gå, men vi ønsker å legge forholdene til rette for travsport i Bø. Bø Arena utelukker ikke at det kan bygges en ny moderne travbane i Grenland, sier Hynne.

Ordfører i Bø, Olav Kasland, mener planene er spennende og kan føre til mye positivt i Bø. Han tør ikke garantere at kommunen vil tillate omreguleringen, men er i utgangspunktet positiv til en slik søknad.

– Folkene som står bak dette prosjektet er folk som har fått til mye før, og jeg ser bare muligheter her, sier Kasland til NRK.

Bø Arena

PLANER: Bø Arena er planlangt i nærheten av Telemarkshallen (til høyre) og Bø Camping (nederst). Rundt travbanen går det treningsløyper for hest.