NRK Meny
Normal

Feirer 20-års jubileum med ny bok

Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival fyller 20 år i år. Det feires med en jubileumsbok.

Dette er veldig stas, sier Hans Petter Eliassen, ved Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival (PIT).

Han er en av dem som står bak bokprosjektet, og sier boka er mangfoldig.

– Skuespillere, publikummere og mange andre har hatt lyst til å fortelle sine historier, og de historiene har vi samlet i boka.

I tillegg har boka et rikholdig fotoarkiv, og det har ikke vært lett å finne ut hvilke bilder som skulle få være med i boka.

– Vi har tusenvis av gode bilder. Mange dyktige fotografer har vært på besøk og fotografert, så det ble nesten håndgemeng da vi skulle velge ut bildene, smiler Eliassen.

Bildegalleri fra PIT.

– Mitt PIT

En av dem som har fortalt sin historie i boka, er skuespiller i Grenland Friteater, Kjersti Posti Høgli.

– Jeg har et stort forhold til teaterfestivalen, og synes det er stas å fortelle om mitt PIT, sier Høgli.

Kjersti Posti Høgli sin historie

En bakomhistorie

Også ansatte som jobber ved teaterfestivalen har fått anledning til å skrive sine historier. I videoen under ser du Hans Petter Eliassen lese opp teknisk leder Kåre Nordseth sin artikkel, "En vanlig dag på jobben". Og alt går ikke bestandig som planlagt.

Hans Petter Eliassen leser historie fra bak teaterscenen.

Bildegalleri fra PIT 2010.

  • Hund påkjørt i Skien

    Politiet har mottatt melding om en hund som skal ha blitt påkjørt på Håvundvegen. Hunden løp videre, men skal være skadet. Politipatrulje leter nå etter hunden som skal være hvit og brunflekket med kort pels.

  • Vogntog berga på Grønliheia

    Vogntoget, som i dag har stått fast på E134 på Grønliheia, har kome seg laus. Vegen er no open i begge køyrebanar, melder Statens vegvesen.

  • Slår sammen skattekontor

    Kommunestyret i Drangedal har vedtatt å etablere en felles skatteoppkreverfunksjon for Drangedal og Kragerø. Politikerne ønsker at det skal være en kontordag i Drangedal i uka. Etableringen skjer så fort det lar seg gjøre.