NRK Meny
Normal

På plass i sitt 40. verdensmesterskap

Han er ekspert på å heie og nærmest fast innslag på tribunene. Rune Eikeland fra Porsgrunn er supersupporter og satser på å runde 50 VM før han blir 50.

Rune Eikeland i Lahti

VM-GROSSIST: Det har vært hektisk, men Rune Eikeland regner med å få med seg fire VM på fem uker nå.

Foto: Privat

Han var på åpningsseremonien på torget i Lahti i går og fikk hilst på den tidligere hopperen Matti Nykänen på scenen under en konsert.

VM så langt har vært en opptur.

– Når nordmenn er på tur i utlandet, slår vi oss løs og lager kjempebra stemning! De som bor i Finland er kanskje mer tilbakelente.

Han er verdensmester i verdensmesterskap

Voldsom interesse

Rune "Tribune" Eikeland er han med vikinghorna som sniker seg inn i tv-ruta på nesten hvert eneste sportsarrangement. I mange år har han brukt fritida si på å reise verden rundt for å støtte de norske utøverne.

– Det har blitt en hobby at jeg planlegger VM-ene og tar fri og bytter litt vakter på jobb og sånn. Det koster mye mindre enn folk trur.

Han mener verdensmesterskap er det virkelig store – bare slått av OL som er hakket bedre.

– Jeg har en interesse som er formidabel. Jeg har lest meg opp på mange idretter, og drevet med skisport sjøl, så dette betyr mye for meg.

Han har stor tro på at det blir mange medaljer både på herre- og damesida under Ski-VM i Lahti. Dette er det tredje verdensmesterskapet hans på fire uker, og allerede neste helg er det VM på skøyter på Hamar.

– Det har vært en hard og tøff periode, men veldig bra.

50 VM før 50

Han har nettopp vært til stede under VM i Hochfilzen, og mener hans beste VM-øyeblikk var da Norge møtte Brasil under VM i fotball i Marseille i 1998.

Men akkurat nå er det Lahti, hans 40. ende VM.

Etter å ha tenkt seg om litt finner han ut at han faktisk rekker å få presset inn fire VM på fem uker nå.

– Jeg skal ha 50 VM før jeg er 50 i 2020, og det skal jeg klare fint!

Rune Eikeland, supersupporter

Han fyller 50 i juni 2020 og trur det skal gå veldig greit å rekke 10 VM til innen da.

Foto: privat