NRK Meny
Normal

På plass i sitt 40. verdensmesterskap

Han er ekspert på å heie og nærmest fast innslag på tribunene. Rune Eikeland fra Porsgrunn er supersupporter og satser på å runde 50 VM før han blir 50.

Rune Eikeland i Lahti

VM-GROSSIST: Det har vært hektisk, men Rune Eikeland regner med å få med seg fire VM på fem uker nå.

Foto: Privat

Han var på åpningsseremonien på torget i Lahti i går og fikk hilst på den tidligere hopperen Matti Nykänen på scenen under en konsert.

VM så langt har vært en opptur.

– Når nordmenn er på tur i utlandet, slår vi oss løs og lager kjempebra stemning! De som bor i Finland er kanskje mer tilbakelente.

Han er verdensmester i verdensmesterskap

Voldsom interesse

Rune "Tribune" Eikeland er han med vikinghorna som sniker seg inn i tv-ruta på nesten hvert eneste sportsarrangement. I mange år har han brukt fritida si på å reise verden rundt for å støtte de norske utøverne.

– Det har blitt en hobby at jeg planlegger VM-ene og tar fri og bytter litt vakter på jobb og sånn. Det koster mye mindre enn folk trur.

Han mener verdensmesterskap er det virkelig store – bare slått av OL som er hakket bedre.

– Jeg har en interesse som er formidabel. Jeg har lest meg opp på mange idretter, og drevet med skisport sjøl, så dette betyr mye for meg.

Han har stor tro på at det blir mange medaljer både på herre- og damesida under Ski-VM i Lahti. Dette er det tredje verdensmesterskapet hans på fire uker, og allerede neste helg er det VM på skøyter på Hamar.

– Det har vært en hard og tøff periode, men veldig bra.

50 VM før 50

Han har nettopp vært til stede under VM i Hochfilzen, og mener hans beste VM-øyeblikk var da Norge møtte Brasil under VM i fotball i Marseille i 1998.

Men akkurat nå er det Lahti, hans 40. ende VM.

Etter å ha tenkt seg om litt finner han ut at han faktisk rekker å få presset inn fire VM på fem uker nå.

– Jeg skal ha 50 VM før jeg er 50 i 2020, og det skal jeg klare fint!

Rune Eikeland, supersupporter

Han fyller 50 i juni 2020 og trur det skal gå veldig greit å rekke 10 VM til innen da.

Foto: privat
 • Riktig at Listahug trekker seg

  Ordfører Bø, Olav Kasland fra Venstre, mener det var riktig av Sylvi Listhaug å trekke seg. Kasland sier Listhaug selv har stilt seg i en posisjon der hun ikke har Stortinget bak seg, men at ingen av de han har pratet med ventet at hun skulle trekke seg.

  Olav Kasland
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Kan bli 20 arbeidsplasser

  Rådmannen i Fyresdal anbefaler politikerne å bruke 300 000 kroner på Moland Mekaniske AS. Pengene, som kommer fra kommunens næringsfond, vil sikre finansieringa for bedriften, noe som kan føre til 20 arbeidsplasser, skriver Vest Telemark Blad.

 • Skriker etter IT-folk

  IT-bransjen skriker etter folk med IT-kompetanse. Flere IT-studenter får jobb før de er ferdig med skolen. Høgskolelektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Jon Kvislid, sier de merker et ekstra trykk fra IT-bransjen om dagen.

 • Listhaug bør trekke seg

  KRFs Geir Jørgen Bekkevold mener justisminister Sylvi Listhaug må finne seg noe annet å gjøre. Bekkevold sier til Varden, at han håper at Erna Solberg forstår at det ikke er bra for hverken ministeren eller regjeringen å leve med en justisminister som ikke har tillit.

  Geir Jørgen Bekkevold(KrF), stortingsrepsentant
  Foto: Anne Lognvik / NRK