Odd med hjemmeseier over Sogndal

Kveldens eliteserieoppgjør mellom Odd og Sogndal på Skagerak arena endte 2-1 til hjemmelaget

Jone Samuelsen for Norge

Jone Samuelsen var blant spillerne som sendte Odd seirende av banen i kampen mot Sogndal.

Etter tre strake hjemmekamper uten scoring i Eliteserien slo Odd til med 2-1-seier da Sogndal gjestet Skien søndag kveld.

Mye har gått galt for Odd offensivt gjennom årets eliteseriesesong, men mot sogningene skulle det bare ta drøyt to minutter før den første ballen satt i nettet.

Eliteseriedebutanten John Kitolano slo innlegget fra venstre, og Martin Broberg kom løpende på første stolpe. Han kjempet til seg ballen, vendte opp og hamret vertene i ledelsen.

– Det var veldig deilig å vinne. Vi får en bra start, og dette er tre poeng jeg synes vi fortjener. Hele første omgang var veldig bra, sa Broberg til Eurosport etter kampen.

Stolpetreff

Venstreback Kitolano var på farten igjen i det 25. minuttet og fikk straffespark da han ble felt i Sogndal-boksen. Jone Samuelsen fikk sjansen fra elleve meter og satte kontrollert inn 2-0.

Sogndal kom etter hvert mer med i kampen, og etter drøye halvtimen fikk laget en stor trippelsjanse. Eirik Schulze skjøt i stolpen før to andre forsøk ble blokkert av Odd-forsvaret.

Hjemmelaget hadde også sine sjanser til å øke ledelsen. Kort tid før pause hamret Samuelsen en ball i tverrliggeren fra 25 meter.

Spenning

Den andre omgangen ble en roligere affære, og Odd holdt kampen lenge i ønsket spor og nektet Sogndal målsjanser. Det var heller ingen grunn til å ta unødvendig risiko for et lag som hadde spilt sju kamper på rad uten seier i serien.

Sigurd Haugen fikk en diger mulighet til å punktere kampen kvarteret før slutt, men hans avslutning fra elleve meter gikk høyt over. Bedre gikk det derimot for Sogndals Schulze da han fikk sjansen fra omtrent samme avstand fem minutter senere. Han banket inn Sogndals redusering og skapte spenning i kampen.

Kun tre minuttere senere var Sogndal nær å skaffe seg poeng i den tøffe bortekampen. Taijo Teniste slo et godt innlegg, og Per-Magnus Steiring stanget ballen i tverrliggeren bak Sondre Rossbach.

– Man rekker ikke å tenke så mye. Ballen kommer, og den skal på mål. Så det var litt svakt av meg, sa Steiring.

Han la til at sogningene var fornøyd med annen omgang, men at det gjelder å være «på» fra start.

Sint Fagermo

Sogndal var altså nær utligning, men ballen spratt Odds vei mot slutten, og 2-1 var nok til å ta et solid byks oppover eliteserietabellen. Skienslaget er nå nummer seks og ligger seks poeng bak treer Molde med én kamp til gode.

For trener Dag-Eilev Fagermo ble det tøffe sluttminutter å følge fra benken. Han ropte ivrig da dommeren lot kampen strekke seg tre minutter over den planlagte tilleggstiden.

– Jeg tror de siste 20 minuttene er de verste jeg har opplevd i arbeidslivet noen gang. Første omgang var meget bra, de siste 20 forferdelige, sa han.

Sogndal ligger på sin side på 12.-plass. To poeng skiller ned til Kristiansund på kvalifiseringsplass, men det er heller ikke så lang vei oppover på den jevne tabellen.

Sogndal møter Sandefjord 11. august, og Odd spiller neste kamp mot Brann to dager senere.