Novafunk

Det er musikk fra 70 tallet som er inspirasjonskilden til Novafunk. Rytmisk musikk med kule bassriff og hardtslående beat. De spiller funk.

Novafunk

Novafunk

(tidligere kjent som Nova) har spilt live funk siden 1998. Bandet startet med å jamme på et nedlagt gårdsbruk i Lunde med et felles ønske om å dyrke musikkstilen funk. Ikke noe selvsagt valg midt i kjerneområdet for country og folkemusikk.

Through the air

Men gutta ville spille funk, soul og rock og ga jernet.

Slik hadde det seg at det mellom elg og Volvo 240 dukket opp et urbant funkband med lange snipper, slengbukser og en tendens til å krydre funken med mange soloer. Novafunk spiller for det meste sine egne låter, de fleste skrevet av bandets vokalist og gitarist Øystein Aarnes. Bandet består av musikere fra Porsgrunn, Skien, Lunde og Gvarv.

Inside of you

Good vibrations

Funk har sin opprinnelse

i soul (og blues) fra 60-tallet og kjennetegnes av en ofte sterk bassgang som fungerer som hovedriff. Trommegrooven er ofte sterkt synkopert og det er vanlig med blåsere som trompeter og saksofoner. Elektriske tangentinstrumeneter som rhodes, clavinet og hammondorgel er også et kjennetegn. Funken hadde sin storhetstid på 1970-tallet og blandet seg også med disco fra midten av 70-tallet. James Brown, Stevie Wonder, The Meters og Herbie Hancock var viktige for funken, men den influerte også veldig mye av annen musikk på 70-tallet (f.eks. Deep Purple og Rolling Stones). I nyere tid har særlig Prince, Jamiroquai, Red hot chili peppers, Mezzoforte, Daft punk og Jarle Bernhoft vært eksponenter for funk.