NRK Meny
Normal

Odd henter tidligere Høgmo-spiller

SKIEN (NRK): Martin Broberg (26) har skrevet kontrakt med Odd. Den svenske midtbanespilleren kommer gratis fra Örebro SK.

Her skriver Odds nye midtbanespiller under kontrakten.

Broberg har spilt en og en halv sesong i Örebro, der han blant annet scoret 15 mål på sine 10 første kamper for klubben.

 Per-Mathias Høgmo instruerer Martin Broberg

Per-Mathias Høgmo instruerer Martin Broberg da de begge var i Djurgården.

Foto: Anders Wiklund / NTB scanpix

Høgmo-anbefaling

Den svenske spilleren ble presentert på en pressekonferanse på Skagerak Arena klokken 15 i dag.

Han kom til Örebro fra Djurgården hvor han blant annet spilte under tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Det var Høgmo som anbefalte spilleren, kommer det frem på pressekonferansen.

– Høgmo og Magnus Haglund, som kjenner den svenske ligaen godt, skryter veldig av ham. De mener han holder toppnivå i Allsvenskan og eliteserien, sier Dag-Eilev Fagermo.

Inspirerende å være i toppklubb

Broberg benyttet en klausul som gjorde det mulig å avbryte kontrakten med Örebro etter årets sesong.

– Hele Odd-pakken passer meg. Hvordan lager spiller og måten Fagermo vil bruke meg der, føles veldig bra, sier Broberg selv.

– Det er utrolig inspirerende å få spille for et topplag, og være med på å kvalifisere klubben til europacupspill.

– Ligner Simen Brenne

Broberg har tidligere sagt til Aftonbladet at han ønsker å spille i utlandet, og at det er årsaken til at han valgte å forlate Örebro.

Nå har han skrevet under en toårskontrakt med skiensklubben.

– Dette er en spiller i sin beste alder, og har de beste årene foran seg. Han er målfarlig og spiller i en posisjon som vi må forsterke, sier trener Fagermo.

– Broberg er en spiller som ligner Simen Brenne. Han har driv og er smart og målfarlig.

Laster Twitter-innhold
Dag Eilev Fagermo, Martin Broberg og Einar Håndlykken

Dag-Eilev Fagermo og Einar Håndlykken med Odds nye spiller, Martin Broberg, mellom seg.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
  • Knakk stolpe-slo hull i hustak

    Et vogntog fullasta med søppel fikk ved 3-tiden i natt sleng på hengeren, som deretter traff og knakk en telefonstolpe som slo hull i taket på en enebolig rett ved E134 i Høydalsmo. To minutter seinere kjørte en ny lastebil i grøfta på samme sted. –Veien var såpeglatt, sier politiet.

  • Politiet ber om tips etter overfall

    Politiet etterlyser tips etter overfallet på en 12 år gammel gutt på Kjørbekkhøgda i Skien i går kveld. 12-åringen ble kjørt til legevakta med smerter i brystet. Politiet skal i dag avhøre 12-åringen for å finne de som sparket og slo gutten.

  • Får tre millioner til forskning

    Overlege ved Sykehuset Telemark Håkon Tobro har fått tre millioner kroner til forskning på slagbehandling. Forskningsmidlene skal brukes over flere år, og målet er at de skal bidra til en bedre slagbehandling i distriktene.