NRK Meny
Normal

Mann døde i drukningsulykke i Telemark

En mann er død etter å ha falt i elva Kvenna i Vinje i Telemark sent torsdag kveld. Mannen ble funnet på to meters dyp.

Laster kart, vennligst vent...

Mannen som ble funnet død i Kvenna i Vinje, er 39 år gammel og kommer fra Oslo.

Politiet fikk melding om at en mann hadde falt ut av en robåt med to personer like før klokken 23. Den savnede falt i vannet i elva Kvenna like nord for Møsvatn, i nærheten av Mogen turisthytte.

Den ene kom seg til land og varslet AMK umiddelbart.

Sterk strøm

– En av dem som var om bord i båten hadde klart å svømme i land. Den andre mannen ble tatt av strømmen, sier Vidar Aaltvedt, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Det er sterk strøm i Kvenna, og mannen ble dratt med strømmen nedover. Like før klokken to ble det funnet en livløs mann i elva.

– Vi har all grunn til å tro at vi har funnet mannen vi har lett etter. Han er død, og vi jobber nå med å varsle de pårørende, sa Aaltvedt til NRK i natt.

Fredag morgen er pårørende varslet.

Vedkommende lå på rundt to meters dyp. Han ble funnet av overflateredningsmannskap, tvitret politiet. Mannen ble funnet i nærheten av der den savnede sist ble sett i vannflaten. Redningsaksjonen i elva ble dermed avsluttet.

Vanskelige leteforhold

Dårlig vær i området gjorde leteforholdene ekstra vanskelige.

– Det er overskyet, lavt skydekke og regner i området. Det har gjort at hverken luftambulansen eller redningshelikopter har kunnet lande, sa Aaltvedt i natt.

Folk som bor i området og mannskaper fra Røde Kors startet søk i vannoverflaten kort tid etter at meldingen kom inn til politiet. Dykkere fra Bamble og Skien Røde Kors har også bistått i søket.

– Politiet vil fremheve den innsatsen som frivillige mannskaper har gjort i denne saken. Det er personer med båt rundt Møsvatn, det er vertskapet og ansatte på Mogen turisthytte og det er Røde Kors-mannskaper fra så å si hele Telemark. De har sammen med de profesjonelle aktørene gjort en heltemodig innsats. Det var krevende å få hjelpemannskapene inn til Mogen. Uten de frivillige på stedet ville det vært umulig under de rådende værforholdene med lavt skydekke og regn, tvitret politiet.

Laster Twitter-innhold
 • Elg går på E18

  Det er meldt om at en elgokse går på E18 i området mellom Telemarksporten og avkjøringen mot Porsgrunn ved Moheim. Viltnemnda er varslet.

 • Bergbys-restaurant konkurs

  I dag ble det åpnet konkurs i boet til Bergbys Notodden. Av de tre gjenværende Bergbys-restaurantene har den slitt hardest. Det er ingen fare for de to restaurantene i Porsgrunn, sier daglig leder i Svai-Gruppen, Atle Dreyer Isaksen, til Varden.

 • Kvinne stanset av politiet

  En kvinnelig bilfører i 40-årene er stanset av politiet i Sauheradvegen på Notodden. Kvinnen hadde ikke førerkort, og politiet hadde mistanke at hun var påvirket. Hun er tatt med til legevakt for blodprøve og vil bli anmeldt.

 • Fratatt førerkortet etter ulykke

  En mann i 70-årene er fratatt førerkortet og anmeldt for å ikke ha overholdt vikeplikten. Mannen kjørte på rødt lys i Skien, og forårsaket en ulykke. To personer oppsøker legevakten etter ulykken.