NRK Meny
Normal

Lushlife

Lushlife er fire musikeres felles sans for jazz og pop; for eleganse, stil og et glimt i øyet.

Lushlife
Foto: Lars Tore Endresen

Lushlife spiller jazz og poplåter fra 70- og tidlig 80-tallet, som de "jazzifiserer" og spiller på sin måte.

I didn't know what time it was

Nina Gromstad Hogness og Rune Klakegg spilte sammen på Ibsenprisutdelingen for noen år siden og det var da Nina tok initiativet til å få realisert sin lille drøm om å synge i den type band. Rune tente på idèen og sammen fikk de med seg trommeslager Stig Sjøstrøm og bassist Jan Olav Renvåg.

Too shy to say

Utfordringen med å synge i et slikt band er å våge å slippe seg løs, sier Nina. Det er ganske fritt og det er mye plass til å leke på og skyve grenser. Men da er det en forutsetning at man har flinke folk rundt seg som gjør at man føler seg trygg.

Alle har de spillt sammen før i forskjellige sammenheng, men de er enige om at Lushlife er en musikalsk sandkasse for de fire rutinerte jazzmusikerne som trives med å spille sammen. Vi føler oss trygge på hverandre og vet at de andre er der og tar imot hvis man kommer litt skjevt ut. Dette er rett og slett gøy, sier bassist Jan Olav Renvåg som kommer fra Skarnes men som nå bor i Skien.

Comes love

Lushlife

Navnet er hentet fra en gammel jazzlåt ved samme navn. Lushlife betyr et lukseriøst overklasseliv, men i sangen blir ordet brukt ironisk og handler mer om medaljens bakside.

 • Kan ta tid

  Det kan ta tid å reparere synkehullet i Skien. Oppsynsmann Finn Bjørn Lunde i Skien sier det er brudd på en hovedvannledning. – Vi må finne lekkasjen før vi kan få tettet den. Hullet er to meter i diameter og en meter dypt.

  Synkehull i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK
 • Synkehull

  Det er et stort hull i veibanen ved Blekebakkvegen i Skien. Politiet melder at kommunens ingeniørvakt er varslet om synkehullet. De har sendt en patrulje til stedet for å hindre at noen skader seg.

 • Imingfjell brøytes ikke

  Det blir ikke brøyting på Imingfjell i dag, melder Statens vegvesen. Reinflokken på 1000 dyr er fremdeles øst for fylkesveien. Rolf-Helge Grønås i Vegvesenet sier de følger bevegelsene til flokken. De vil begynne og brøyte så snart det er en endring.

 • Skal satse på jenter

  Telemark fotballkrets styrker fokuset på jentefotball og ansetter tidligere landslagsspiller Trine Rønning. Rønning skal utvikle jentefotballen i Telemark, og jobbe for å få opp rekrutteringen. – Dette blir spennende. Jeg gleder meg veldig, sier hun.

  Trine Rønning
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK