NRK Meny
Normal

Lushlife

Lushlife er fire musikeres felles sans for jazz og pop; for eleganse, stil og et glimt i øyet.

Lushlife
Foto: Lars Tore Endresen

Lushlife spiller jazz og poplåter fra 70- og tidlig 80-tallet, som de "jazzifiserer" og spiller på sin måte.

I didn't know what time it was

Nina Gromstad Hogness og Rune Klakegg spilte sammen på Ibsenprisutdelingen for noen år siden og det var da Nina tok initiativet til å få realisert sin lille drøm om å synge i den type band. Rune tente på idèen og sammen fikk de med seg trommeslager Stig Sjøstrøm og bassist Jan Olav Renvåg.

Too shy to say

Utfordringen med å synge i et slikt band er å våge å slippe seg løs, sier Nina. Det er ganske fritt og det er mye plass til å leke på og skyve grenser. Men da er det en forutsetning at man har flinke folk rundt seg som gjør at man føler seg trygg.

Alle har de spillt sammen før i forskjellige sammenheng, men de er enige om at Lushlife er en musikalsk sandkasse for de fire rutinerte jazzmusikerne som trives med å spille sammen. Vi føler oss trygge på hverandre og vet at de andre er der og tar imot hvis man kommer litt skjevt ut. Dette er rett og slett gøy, sier bassist Jan Olav Renvåg som kommer fra Skarnes men som nå bor i Skien.

Comes love

Lushlife

Navnet er hentet fra en gammel jazzlåt ved samme navn. Lushlife betyr et lukseriøst overklasseliv, men i sangen blir ordet brukt ironisk og handler mer om medaljens bakside.

 • Nesten alle har strøm igjen

  De aller fleste i Telemark har nå fått strømmen tilbake etter uværet. – I skrivende stund er 13 kunder strømløse, fordelt på fire kommuner, sier Thor Bjørn Omnes i Skagerak Energi klokka 23 onsdag kveld. Skagerak Nett opplyser om at de opprettholder høyeste nivå av beredskap også i dag.

 • Leiteaksjon på Notodden

  Ei dame i 50-åra gjekk i natt frå Notodden legevakt utan sko og med lite klede. Fleire patruljar og Røde Kors var ute og leita. Kvinna vart funne eit par timar seinare i Notodden sentrum. Ho var sterkt nedkjølt og vart frakta til Notodden sjukehus.

 • Falt ned frå trapp

  I natt falt ein gjest ned frå ei trapp på Telerock pub på Notodden. Gjesten fekk alvorlege hovudskadar, og vart henta i ambulanse og frakta til Ullevål. Politiet har vore på staden og prata med innehavar og vitne.

 • Håper på ny barnehage i 2019

  Porsgrunn kommune håper å kunne åpne nye Frednes barnehage høsten 2019, skriver Varden. Barnehagen brant ned i mai 2016. Foreløpig er den nye kommunale barnehagen kun på skissestadiet.