NRK Meny
Normal

Lushlife

Lushlife er fire musikeres felles sans for jazz og pop; for eleganse, stil og et glimt i øyet.

Lushlife
Foto: Lars Tore Endresen

Lushlife spiller jazz og poplåter fra 70- og tidlig 80-tallet, som de "jazzifiserer" og spiller på sin måte.

I didn't know what time it was

Nina Gromstad Hogness og Rune Klakegg spilte sammen på Ibsenprisutdelingen for noen år siden og det var da Nina tok initiativet til å få realisert sin lille drøm om å synge i den type band. Rune tente på idèen og sammen fikk de med seg trommeslager Stig Sjøstrøm og bassist Jan Olav Renvåg.

Too shy to say

Utfordringen med å synge i et slikt band er å våge å slippe seg løs, sier Nina. Det er ganske fritt og det er mye plass til å leke på og skyve grenser. Men da er det en forutsetning at man har flinke folk rundt seg som gjør at man føler seg trygg.

Alle har de spillt sammen før i forskjellige sammenheng, men de er enige om at Lushlife er en musikalsk sandkasse for de fire rutinerte jazzmusikerne som trives med å spille sammen. Vi føler oss trygge på hverandre og vet at de andre er der og tar imot hvis man kommer litt skjevt ut. Dette er rett og slett gøy, sier bassist Jan Olav Renvåg som kommer fra Skarnes men som nå bor i Skien.

Comes love

Lushlife

Navnet er hentet fra en gammel jazzlåt ved samme navn. Lushlife betyr et lukseriøst overklasseliv, men i sangen blir ordet brukt ironisk og handler mer om medaljens bakside.