NRK Meny

Løst kumlokk førte til busshavari

Et løst kumlokk er trolig årsaken til busshavariet på Rv36 ved Herøya i Porsgrunn.

– Kumlokket har antakelig slått opp i bussen og ført til en lekkasje på dieseltanken som igjen har ført til diesellekkasje på veien fra Gunnekleivkrysset og innover mot Porsgrunn, forteller operasjonsleder hos politiet Telemark, Terje Pedersen.

Bussen har kommet seg inn på en busslomme ved Øyekast, og brannvesenet jobber med å rense veibanen for oljesøl. Veibanen er foreløpig svært glatt, og Politiet oppfordrer særlig moped og MC-førere til å kjøre varsomt.

 • 26 000 plages av juleallergi

  26 000 telemarkinger plages av juleallergi.
  Det viser en undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Allergiguiden. Juleallergi er et begrep som brukes for dem som får en allergisk reaksjon på det vi omgir oss med i desember.

 • Kan splitte kommunen

  En bomstasjon mellom Lunde og Ulefoss er det siste Nome trenger. Det sier Gry Anette Rekanes Amundsen fra Frp i Nome. Klokka 12 i dag holdes en pressekonferanse om veien videre for strekninga Kaste-Stoadalen, som skal erstatte Lannavegen på Ulefoss.

 • Stevner Tinn kommune

  Seks utleiere av flyktningboliger til NAV på Rjukan, har stevnet Tinn kommune for ulovlig brudd på leiekontrakten. Advokat Johan Henrik Frøstup fører saken for huseierne. Huseierne mener de taper 400 000 i månedlige leieinntekter, melder RA.

 • 20 kontroller mer enn nødvendig

  Skjenkebransjen i Bamble har i 2017 hatt 20 kontroller mer enn nødvendig. I Bamble er det så langt i år utført 107 kontroller ved salgs- og skjenkesteder. 95 av kontrollene er utført av selskapet Securance, skriver PD.