NRK Meny
Normal

Løslatt etter knivstikking

19-åringen som har tilstått å ha knivstukket en 18-åring i Skien denne uken, er løslatt. Politiet mener det ikke er fare for bevisforspillelse eller gjentakelse.

Lundegata, Skien

Knivstikkingen skjedde i Lundegata i Skien sentrum mandag kveld.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

– Han ble løslatt onsdag kveld mot besøksforbud og meldeplikt, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Telemark politidistrikt til Varden.

Meldte seg selv til politiet

Ifølge Ljosåk er ikke vilkårene for varetektsfengsling til stede. Han mener også det ikke er fare for bevisforspillelse eller noen nærliggende fare for gjentakelse.

Knivstikkingen skjedde i Skien sentrum mellom klokken 22 og 22.30 mandag kveld. Da fikk politiet melding om at en 18-åring var stukket med kniv i Lundegata.

En 19-åring ble etterlyst, og det ble lett etter ham. Han meldte seg selv tirsdag ettermiddag. Onsdag satt han i avhør og erkjente knivstikkingen.

Erkjenner ikke straffskyld

– Han har erkjent at det var han som stakk med kniven, men så vidt jeg forstår erkjenner han ikke straffskyld, sa politiadvokat Ljosåk til Varden onsdag.

Avisen skriver at den kjenner til at 19-åringen mener at han handlet i selvforsvar eller nødverge da han stakk den -åringen flere ganger i ryggen og skulderen.

18-åringen ble sendt til sykehus med store skader, men skal ha vært i stand til å bli avhørt på onsdag.

Etterforskingen av saken pågår fremdeles.

Lundegata, Skien

19-åringen skal ha erkjent knivstikkingen, men skal ikke ha erkjent straffskyld.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK
 • Nei til eigedomsskatt

  Både Seljord og Vinje seier nei til å innføre eigedomsskatt no. Vinje seier nei mot røystene til SV, medan Miljøpartiet Dei Grøne var det einaste partiet som røysta for å innføre skatten i Seljord.

 • 24 millioner til Vinje-senteret

  Vinje kommunestyre vedtok i dag et budsjett som gjør at byggingen av Vinje-senteret kan starte i 2018. Senteret skal holde til i nedlagte Vinje skule. Kostnadene på ombygging og tilbygg er regnet til vel 24 millioner kroner.

 • Vegvesenet tar sitt ansvar

  – Vi tar vår del av ansvaret, sier Tore Kaurin i Vegvesenet. En fotnote i Vegvesenets rapport om utbygging av Lannavegen i Nome har blitt oversett siden 2015, og det betyr at det nå mangler minst 90 millioner kroner til byggingen.

  Avdelingsleder i Statens vegvesen, Tore Kaurin
  Foto: Hina Aslam / NRK
 • Vestfold-ja til sammenslåing

  Vestfold fylkeskommune har akkurat fattet et enstemmig vedtak om sammenslåing med Telemark. Telemark har tidligere gjort samme vedtak.