NRK Meny
Normal

Little Steven kommer til Notodden Blues Festival

I år er det 30-årsjubileum for bluesfestivalen og Little Steven stiller med bandet The Diciples of soul. Konserten skal holdes lørdag 5. august.

Little Steven

FÅR SUPERSTJERNE PÅ BESØK: Little Steven kommer til Notodden Blues Festival.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

De to siste årene har Steven Van Zandt besøkt Notodden Blues Festival. Først som gjest i 2015 og så som medarrangør og instruktør i den mangeårige Bluesseminaren for ungdom.

Nå utvides samarbeidet ytterligere og det er nå bekreftet at han kommer med en superutgave av hans band Little Steven & the Diciples of Soul. For anledningen i utvidet utgave med 15 musikere på scenen.

Jeg ville komme tilbake å holde konsert en gang, og dette er året, sier Little Steven.

Daglig leder Jostein Forsberg

Daglig leder Jostein Forsberg er stolt av å presentere årets festival.

Foto: Carina Pevik / NRK

– Nå kan vi oppfylle mange drømmer, de to siste årene har folk etterspurt at han også kan stå på scenen på festivalen, og nå kommer han. Det passer veldig bra nå som det er 30-årsjubileum, smiler daglig leder av Blues Festivalen, Jostein Forsberg.

Little Steven's Blues School

Andre året multitalentet Steven Van Zandt besøkte Notodden, ble han oppslukt i Bluesskolen for ungdom. Etter dette har han engasjert seg både som medarrangør og instruktør.

– Da vi viste han Blues-seminaret vårt for ungdom sa han "Hvorfor gjør dere bare dette en gang i uka, det skulle vært hele året". Når han kommer tilbake året etterpå, har han engasjert seg i mellomtiden og inngått et samarbeid, slik at det nå heter Little Steven's Blues School, forteller Forsberg stolt.

Linn Helga Vegheim

Linn Helga Vegheim sier Little Steven er en menneskekjenner.

Foto: Carina Pevik / NRK

– Han betyr noe spesielt for meg, og jeg møtte ikke det jeg forventet meg. Han så potensialet i alle elevene som var her. Han er så jordnær og avslappet, og jeg følte meg velkommen fordi han var så ydmyk. Vi elevene har mye å komme med, og han var veldig åpen til våre ideer. Det var som å være med en kompis, sier Linn Helga Vegheim som var elev der i 2016.

Norgesvenn

Steven van Zandt legger ikke skjul på at han er blitt svært glad i Norge. Han gjorde stor suksess som hovedrolleinnehaver i den norske serien «Lilyhammer», og opptrådte på minnekonserten etter 22/7 i 2012 sammen med Bruce Springsteen. Nå lager han også en dokumentar om historien til Notodden Blues Festival.

Han har blitt glad i Notodden fordi det er "workingclass". Han har forelsket seg i arbeider og industribakgrunnen til Notodden, fordi det er det han kommer fra, sier Jostein Forsberg.

– Utad er vi kanskje ikke så kjent. Men han engasjerer seg og ser verdiene i Notodden. Det blir helt fantastisk. Jeg er så glad i dag, tenk at han kommer til oss og spiller med et fantastisk stort band. Jeg skal få meg en billett, dette blir litt av en fest, sier ordfører i Notodden Gry Fuglestveit Bløchlinger.

Linn Helga Vegheim, Gry Fuglestveit Bløchlinger og Jostein Forsberg

Linn Helga Vegheim, Gry Fuglestveit Bløchlinger og Jostein Forsberg.

Foto: Anniken Sanna / NRK
 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK