NRK Meny
Normal

Søker med miniubåt

GRANSHERAD (NRK): Politiet søker nå med en fjernstyrt miniubåt i søket etter den savnede mannen ved Gransherad.

Miniubåt søker

Miniubåten søker nå i Gvammetjønn. Politiet styrer den fjernstyrte båten fra flåten.

Foto: Roald Marker / NRK

– Miniubåten, en såkalt ROV styres fra en flåte, hvor mannskaper sitter og overvåker det som skjer, sier NRK sin reporter på stedet.

Miniubåten er utstyrt med kameraer og kraftig lys, slik at den skal gi god informasjon over det som befinner seg i Gvammetjønn.

Miniubåt settes på vannet

Her settes den fjernstyrte miniubåten på vannet.

Foto: Roald Marker / NRK

– Politiet skal søke systematisk gjennom Gvammetjønn med miniubåten. Det er ikke et veldig stort tjern, men det er vanskelig å si hvor lang tid søket vil ta, sier NRK sin reporter.

Ingen teorier om hva som har skjedd

Den savnede mannen i 30-årene har vært borte i over et døgn, men politiet vil fortsatt ikke gå ut med noen teorier om hva de tror kan ha skjedd.

De fortsetter søk på land, og flere frivillige organisasjoner, samt sivilforsvaret er involvert i leteaksjonen.

Leteaksjon Gransherad

Store styrker søker etter den savnede mannen ved Gvammetjønn.

Foto: Frode Stian Andersen

Søkte i natt

Etter at det blei mørkt i går kveld fortsatte politiet å søke med varmesøkende kamera fra et redningshelikopter.

Men søkene har foreløpig vært uten resultat.

Politiet mistenker ikke noe kriminelt, og vil heller ikke ut med noen teorier om hva som kan ha skjedd. Men de har fortsatt håp om å finne mannen i live.

På telttur

Mannen, som er i 30-årene fra Vestfold var på telttur med to kamerater natt til søndag, men da kameratene våknet opp søndag morgen var den savnede mannen borte.

Politiet fikk inn savnetmelding klokken 14 søndag, og har siden da søkt etter mannen.

Ifølge politiet skal mannen ha på seg sorte regnklær. Han er ca. 180 cm høy, og har lyst langt hår.

Politiet har foreløpig ikke fått inn tips i saken, og ber folk som kan ha informasjon kontakte politiet på telefon 02800.

 • Jeger til avhør i dag

  Politiet skal avhøre jegeren som skjøt en fredet havørn i Fyresdal i november. Jegeren sier han skjøt i nødverge fordi ørnen var i ferd med å gå til angrep på sauene som gikk ute. Etter avhøret skal politiet bestemme om jegeren skal få et forelegg.

  Havørn skutt i Fyresdal
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Nei til soning i Fyresdal

  Stortingsflertallet stemte nei til å beholde den åpne fengselsavdelinga i Kleivgrend i Fyresdal. Arbeiderpartiets Lene Vågslid fikk støtte fra Senterpartiet og SV, men Høyre, Frp, Krf og Venstre sa nei til videre drift, skriver Vest-Telemark Blad.

 • Debuterer på landslaget

  15 år gamle Håkon Bråthen fra Skien debuterer på Norges U16-lag i ishockey. Landslaget skal spille mot Frankrike, Latvia og Danmark i Skien denne uka, skriver TA.

 • Havnet i elva etter utforkjøring

  En varebil kjørte av veien ved Grova i Drangedal like før 18.00 tirsdag kveld. Bilen havnet på taket i ei elv. Det var to personer i bilen. Begge ble kjørt til akuttmottaket ved Sykehuset Telemark med ukjent skadeomfang, den ene i luftambulanse.