NRK Meny
Normal

Leteaksjon etter to personer

Røde Kors, politi og hunder er satt inn i letingen etter to personer som har gått seg vill i populært turområde. De to varslet selv politet.

Kart over Bø

Politiet setter alle krefter inn i søket etter to personer som har gått seg vill i området Gygrestolen mellom Bø og Lunde i Telemark.

– Det er en dame og en mann midt i 20-åra med en hund som skulle gå tur til Gygrestolen og som har mistet stien og blitt overrasket av mørket, sier operasjonsleder i politiet i Telemark, Vidar Aaltvedt.

De to gikk ut 12.30 i dag og er våte og kalde.

Har lastet ned luftambulanseapp

Gygrestolen med sin særegne fjellformasjon er et populært turområde i Telemark. Turister anbefales å være i god fysisk form for å ta turen opp som er bratt og tung.

Vidar Aaltvedt
Foto: Anne Lognvik / NRK

– Vi har kontakt med de to og de har nå lastet ned luftambulanseappen slik at de får opp posisjonen sin, sier Aaltvedt som håper det kan være med på å finne dem raskere.

– Jeg har bedt hovedredningssentralen på Sola om å finne posisjonen og vi har basert på dette nå to posisjoner hvor vi gjør søk, fortsetter han.

Politihelikopter snart på vei

Politiet går nå innover i terrenget for å lete etter dem. To politihunder er også satt inn i søket.

Elleve frivillige mannskaper fra Røde Kors i Nome og Bø deltar nå i søket etter de savnede.

Politihelikopteret er også klar til å rykke ut om litt.

NRK oppdaterer saken.

 • Støtter Rådmann

  Hovedutvalg for Plan, bygg og miljø i Kragerø har enstemmig vedtatt at eieren av sjøbua på Garnholmen må rive store deler av oppussingarbeidet som er gjort.

  Hovedutvalget støtter dermed rådmannen i saken.

  Kragerø
  Foto: Britt Boyesen / NRK
 • Skal oppgradere gruva

  Vest-Telemark museum har fått 700 000 kroner til å ruste opp gruvene på Åmdals Verk i Tokke.

  Pengene skal brukes til å gjøre gruvene sikrere og mer attraktive for besøkende, sier driftsleder ved museet, Karl Endre Bjerk, til Vest-Telemark blad.

 • Momsøkning er en dårlig ide

  Det er en skikkelig dårlig ide å øke momsen på reiselivstjenester fra 10 til 12 % slik regjeringa foreslår, mener ordfører Jon Rikard Kleven i Vinje. Kleven sier at næringslivets avtaler ofte gjort og at denne momsen derfor blir en ren ekstrautgift.

  Jon Rikard Kleven, ordførar i Vinje
  Foto: Robert Hansen / NRK
 • Får ikke realisert flerbrukshall

  Fyresdal sliter med å få realisert planen om å bygge en flerbrukshall i 2019. Det skriver Vest-Telemark Blad. Kommunen skulle legge av to millioner hvert år fra 2016 til 2019, men det har vist seg vanskelig med den økonomiske situasjonen i kommunen.