NRK Meny
Normal

Skal lære av kronprinsen

Kronprins Haakon kommer til Siljan ungdomsskole onsdag formiddag for å holde et foredrag for elevene.

Kronprins Haakon
Foto: Erik Johansen / Scanpix

Elevene skal presentere gruppearbeider for kronprinsen. De tar utgangspunkt i kronprinsens foredrag "Tenke globalt, handle lokalt".

Ungdomsskoleelevene skal fortelle hvordan de mener de kan bidra til positiv utvikling i nærmiljøet eller et utsatt område i verden.

 

Store forventninger

– Både elevene og lærerne synes det er en stor ære å få besøk av kronrpinsen, sier rektor Mona Berg-Jensen.

Kronprins Haakon kommer til Siljan ungdomsskole kvart over ni. Der blir han mottatt av elevene fra barneskolen og musikkorpset utenfor skolebygningen

 

 

 • Miljøkrav for nye statsrådar

  Miljøstiftinga ZERO meiner at næringsminister Torbjørn Røe Isaksen bør sjå at ein konkurransedyktig industri i framtida vil vera utan utslepp. Og Bellona forventar at miljøminister Ola Elvestuen held fram med den norske satsinga på CO₂-fangst.

  Torbjørn Røe Isaksen
  Foto: Arild Sandsvik / NRK
 • Blir statssekretær for Listhaug

  Statssekretær Knut Morten Johansen frå Skien er gjeven avskjed i nåde som statssekretær for statsråd Ketil Solvik-Olsen. Han har blitt utnemnt på nytt til statssekretær for Sylvi Listhaug i Justis- og beredskapsdepartementet.

 • Feirar Elvestuen

  Ordførar Robin Kåss (Ap) og fylkesordførar Sven Tore Løkslid (Ap) feirar i dag at Ola Elvestuen (V) blir ny klima- og miljøminister. Årsaka er at Elvestuen ikkje vil legge eit deponi for farleg avfall til Brevik så lenge det er andre som ynskjer eit slikt deponi.

  Ola Elvestuen
  Foto: Olav Juven / NRK