NRK Meny
Normal

Aspiranter ble nektet å spille utenfor restaurant

– Barna ble sjokkerte og veldig lei seg, forteller en av korps-mammaene. Musikantene ble vist bort fra restauranten da de skulle ha en minikonsert i forbindelse med en aspirantfestival. Arrangøren tar en del av ansvaret.

Aspirantene måtte pakke sammen og fikk ikke holdt mini-konserten sin.

De yngste i Høvik Verk skolekorps fikk ikke lov til å holde minikonsert utenfor restauranten.

Foto: Iris Janne Sylte

De yngste i Høvik Verk skolekorps deltok på en aspirantkorpsfestival i Skien i helga. Da de rigga seg klare til å holde en konsert utenfor en av restaurantene i byen, kom en av de ansatte og ba dem om å fjerne seg.

– Vi fikk beskjed om at gjester på restauranten ville gå dersom det ble korpsmusikk, forteller en av mammaene, Iris Janne Sylte.

Hun forteller at alle og mest av alt de yngste opplevde situasjonen som svært ubehagelig.

– Smålig og arrogant

– Ungene ble veldig såra da de ble nekta å spille. De har øva mye og gledet seg veldig. For noen av de yngste var det deres aller første konsert, forteller Sylte.

De voksne forklarte at det bare var snakk om tre korte musikkstykker og at konserten ville vare i maksimalt ti minutter. De ble likevel bedt om pakke sammen.

– Jeg mener det var smålig å ikke slippe ungene til i noen få minutter. Noen av gjestene kom til og med bort til oss og sa at det var synd at barna ikke fikk spille, forteller Sylte.

Korpset hadde fått tid og sted for minikonserten av Gulset skolemusikk, som arrangerer aspirantkorpsfestivalen.

– Det har skjedd en glipp

– Vi burde gjort en bedre jobb med å forberede restauranten på planene om denne minikonserten, sier festivalsjef Reidar Frisvold.

Arrangøren går langt i å ta ansvaret for det som skjedde utenfor restauranten denne helga, men er likevel kritisk til håndteringen fra restauranten side.

Thomas Flaaten Fredriksen

– Neste år kan det kanskje bli en minikonsert hos oss om vi blir invitert til å være med på planlegginga. Da har vi sjansen til å få til et ålreit opplegg for aspirantene, våre gjester og våre ansatte, sier markedssjef på Strøm Thomas Flaaten Fredriksen.

– Ting kunne vært sagt og gjort på en litt vennligere måte siden det var snakk om små barn, sier Frisvold.

Han lover å kontakte driverne for å rydde opp før neste festival.

– Fra vår side var dette en glipp. Det skal ikke skje igjen, lover han.

Også korps-mammaen håper at andre deltakere i framtida slipper en liknede opplevelse når de besøker Skien.

– Jeg håper det blir rydda opp. Små korps-unger fortjener bedre, sier Sylte.

Hun legger til at hun syntes det var underlig at ikke restauranten, som en del av næringslivet i byen, støtter opp rundt arrangement som trekker folk til byen.

Ville gjerne blitt varslet

– Noen gjester valgte å forlate restauranten da de skjønte at det plutselig skulle være en korpsmusikk ved uteserveringa, forteller markedssjef på Strøm, Thomas Flaaten Fredriksen.

På Strøm Mat og Bar oppstod det et dilemma i forhold til at noen gjester ville slippe å høre på korpsmusikk og ville forlate spisestedet dersom det skulle være konsert på stedet.

– Det er synd for barna som ikke fikk spille. Vi kunne kanskje ha taklet dette på en mer smidig måte når vi ser på situasjonen i ettertid, sier Fredriksen.

Ingen på restauranten var forberedt på at det skulle holdes en konsert. De ble ikke blitt spurt i forkant.

– Vi vil gjerne bli varslet i tida før slik at vi kan få til et passende opplegg og unngår at våre ansatte står helt uforberedt overfor gjester, sier Fredriksen.

Markedssjefen på Strøm mener det er viktig å støtte opp om arrangement som skaper liv i Skien.

– Neste år kan det kanskje bli en minikonsert hos oss om vi blir invitert til å være med på planlegginga. Da har vi sjansen til å få til et ålreit opplegg for aspirantene, våre gjester og de ansatte, avslutter Fredriksen.

 • 1–0 Odd

  Odd leder 1–0 over Lillestrøm til pause, etter scoring av Sigurd Hauso Haugen. Odd har dominert store deler av omgangen, men Lillestrøm har vist seg farlige på kontringer.

 • Ingen alvorlige skader

  En kvinne i 20-åra fikk smerter i hånda og et ben som følge av ulykka i Høgenheitunnelen i ettermiddag. En bil kjørte inn i en annen bil bakfra, men politiet melder at begge førerne slapp unna uten alvorlige skader.

 • Høgenheitunnelen er åpna igjen

  Høgenheitunnelen er åpna igjen etter en trafikkulykke, melder politiet. Det er lange køer i sørgående retning som følge av ulykka.

  Brevikstunnelen - kø
  Foto: Jan Erik Tangen