Knut (88): – Det var en helt forferdelig opplevelse

Knut ble rett og slett kjørt fra da han var på tur med Haukeliekspressen. – Kona mi ropte og ropte, men sjåføren stoppet ikke.

Knut ble kjørt fra av Haukeliekspressen

FORTVILET: Knut Langesæter visste ikke sine arme råd da han ble stående igjen på Haukeliseter da bussen kjørte videre over fjellet.

Foto: Privat/NRK

Søndag 21. februar var Knut Langesæter og kona på vei hjem til Rosendal i Hordaland etter en vellykket tur til Spania. Etter en stund annonserte sjåføren på bussen at neste stopp var Haukeliseter. Da så Knut sitt snitt til å gå på toalettet, og også få seg en kjapp kaffekopp.

– Det var snøstorm ute og jeg så ikke stort. Bussen stoppet bare fem meter fra døren.

Da Knut hadde gått av bussen trodde han at han hadde litt tid før sjåføren skulle kjøre videre. Det han ikke visste, var at sjåføren hadde gått inn igjen i bussen mens han var ute, satte seg bak rattet og kjørte videre på ruten over fjellet.

– Det var en fryktelig situasjon å stå igjen alene. Jeg er 88 år gammel. Alt ble svart.

Kona ropte og skrek

Kona til Knut satt igjen på bussen. Hun ropte og skrek til sjåføren at det manglet en passasjer. Sjåføren på sin side svarte at det kunne ikke han gjøre noe med, ifølge kona.

Og der sto Knut, igjen på Haukeliseter, uten kone, penger, mobil, medisinene sine og alt. Han gikk inn på fjellstua på Haukeliseter og forklarte dem om det som hadde skjedd.

– Jeg fikk låne en mobil og fikk ringt kona mi, som nå var på vei mot Røldal. Heldigvis skjønte personalet på fjellstua situasjonen, og ga meg både gratis mat og husrom.

Burde sagt ifra

88-åringen innrømmer at han gjorde en feil da han gikk av bussen uten å spørre sjåføren om hvor lang pause det var snakk om på Haukeliseter.

– Likevel ga ikke sjåføren noen informasjon i løpet av hele turen. Jeg trodde selvsagt på en pause da han annonserte Haukeliseter og stoppet.

Leit at sånt skjer

Henning Vestvik i Tide Buss forteller at det var veldig kaotisk denne søndagen med kolonnekjøring over fjellet, og at bussen var forsinket. Han forteller at det ble slutt med at bussen tok pause på Haukeliseter fjellstove i 2001.

Vestvik forteller at sjåføren annonserte en kort stopp for av og påstigning, og mener busspassasjeren har litt skyld i det selv når han ble frakjørt.

– Passasjeren gikk av bussen uten å si fra til sjåføren.

Da bussjåføren fikk vite at kona manglet mannen sin stod bussen i køen til brøytebilen med en buss og en personbil bak seg. Det gjorde det vanskelig å stoppe og rygge tilbake, og trolig måtte bussen ha ventet på neste kolonne over fjellet.

– Det er selvsagt leit at sånt skjer. Og vi vil ta kontakt med mannen for å komme med en forklaring.