Klager på dørselgere

Brannvesenet i Skien har fått mange klager på dørselgere som sier de er fra brannvesenet - og vil bytte ut brannslokkingsapparatet.

Den siste tida har brannvesenet i Skien fått en rekke klager på dørselgere som sier de er fra brannvesenet - og som kommer for å sjekke brannslokkingsapparatet.

- Utfører vedlikehold

Dørselgerne skal ha sagt at det er påbudt med brannslokkingsapparat i alle norske hjem. Dette er ikke riktig. Har du husbrannslange i steden, så er det en vel så god sikkerhet.

Et av firmaene som går fra hus til hus er Skien og Porsgrunn Brannservice. Daglig leder Thor Erik Løfgren, sier til NRK at han aldri har presentert seg som representant for brannvesenet.

- Vi har jo vår logo, røde klær som det står Skien og Porsgrunn Brannservice på og det er jo det vi kommer med på bilene våre også. Vi er jo bare ute for å utføre vedlikehold og kontroll av brannslukkere og test av røykvarslerne med røykgass. Det viser seg jo at det er mange hundre som ikke er i orden, og det blir jo falsk trygghet, sier Løfgren.

Ikke første gang

Brannvesenet fikk en del klager også for noen år siden. Den gangen var det et vaktselskap som gikk rundt på dørene og byttet brannslokkingsapparat, for 298 kroner. Løfgren skjønner at enkelte kan være skeptiske til tilbudet fra selskapet.  

- Det selskapet, den gangen i 2003, gjorde ikke den sertifiseringa de skulle gjøre. De bare bytta etiketter på flaskene, det var rett og slett lureri. Det var jo ikke seriøst. Vi tar dette veldig seriøst, og stort sett er folk positive til den servicen vi yter, sier Løfgren. 

Han syns det er merkelig at brannvesenet har fått klager, men ser ikke bort i fra at det kan være flere aktører i markedet.

 

 

Og det sa Thor Erik Løfgren i Skien og Porsgrunn Brannservice - intervjuet av Bo Lilledal Andersen.