NRK Meny
Normal

Kjørte seg vill i tåka

Tåka var så tett at to personer kjørte på et skjær på utsiden av Jomfruland.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet fikk like etter klokka fire søndag morgen en melding fra to personer som hadde kjørt seg vill i tåka.

– De ble peilet til å befinne seg på utsiden av Jomfruland. Det var tett tåke og liten sjø. Hovedredningssentralen for Sør Norge ble varslet, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Jørn Gustav Larsen.

Like etter klokken halv seks kunne politiet melde at Redningsskøyta UNI Kragerø hadde kommet i kontakt med de to i båten som hadde kjørt på ett skjær litt nord for Østre Saltstein på Jomfruland.

Kaptein Thore Johnny Thoresen på Redningsskøyta sier at at de to nå er reddet og kom i land rundt klokka sju søndag morgen.

– De var litt kalde, men de var i fin form, sier kapteinen.

 • Meir regn i vente

  Det kjem meir regn i Sør-Noreg dei neste dagane.

  Laster Twitter-innhold
 • E18 open for fri trafikk

  E18 mellom Kragerø og Arendal er no opna for fri trafikk. Store nedbørmengder og flaum var årsak til at vegen var stengt fram til klokka 0330 natt til i dag. Stian Molteberg ved Vegtrafikksentralen seier at det ikkje er meldt om andre problem på vegane i Telemark.

 • Mistanke om køyring i rus

  Politiet stoppa ein mann i 50-åra frå Skien som køyrde bil på Skjerkøya i natt. Politiet mistenker at han har køyrd i narkorus. Han har aldri hatt førarkort. Det var ikkje ansvarsforsikring på bilen, og den vart avskilta på staden.

 • Nesten 8 millionar til TV-aksjonen

  Telemark har samla inn 7 851 534 kroner til årets TV-aksjon. Bidraget per person i fylket er 45,30 kroner, landsgjennomsnittet er 41,55 kroner. Vinje kommune gav mest per innbyggjar, med 109,59 kroner.