NRK Meny
Normal

Kjemper for å slippe kutt

Foreldrene til noen av de sykeste barna kjemper en hard kamp for at et unikt tilbud. Se hvordan det gikk da de fikk møte flere av politikerne som skal kutte minst 10 millioner kroner i helse-budsjettet.

Created by InfoDispatcher

Mardon Vindfjell kjemper for at fem år gamle Matheo skal få være på institusjonen ved Sykehuset Telemark.

Matheo Vindfjell er fem år. Han har alvorligste grad av celebral parese og epelepsi. Han bor på senteret SAMBA (Sammen om barna) som er en interkommunal institusjon som driftes av Skien og Porsgrunn kommune.

Faren hans, Mardon Vindfjell, og de andre foreldrene med barn på SAMBA kjemper en hard kamp for at tilbudet skal bestå.

Bekymret for flytting

Spesielt er foreldrene redde for at senteret blir flytta fra sykehusområdet. I dag venter de på politikerne som skal bestemme over SAMBAS videre skjebne.

– Hvis de kutter eller flytter SAMBA, så vil det bidra til at disse barna her vil bli sykere og i verste fall dø, sier Mardon Vindfjell.

Også helsepersonell mener det er avgjørende for helsa til barna at senteret ligger i nærheten av sykehuset og spesialistene på barnas sykdommer.

Harald Haraldsen

Harald Haraldsen (Ap) var en av politikerne som fikk et innsyn i arbeidet som skjer på institusjonen.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Politikerne fikk møte barna

Harald Haraldsen, som sitter i Helse- og velferdsutvalget i Skien kommune, var en av politikerne som fikk møte barna på senteret i dag. Han kan ikke love noe, men mener det var nyttig å få inntrykk av arbeidet som gjøres.

– Vi har fått en virkelig gjennomgang av hvordan det er her og det skal vi ta med oss videre, sier Haraldsen.

Endelig budsjett i Skien blir avgjort i bystyremøte 11. desember.

 • Vannlekkasje i Skien

  Det er en stor vannlekkasje i Skien sentrum, skriver TA. En av hovedvannledningene i sentrum har gått i stykker og det vil ta flere timer å utbedre skadene. Vannet er koblet av og det er et område med mange kontorlokaler og få leiligheter som er ramma.

 • Vil ruste opp Lietorvet

  Bratsberg Næringseiendom vil ruste opp Lietorvet i Skien for 60 millioner kroner, skriver TA. Haavard Skare som er administrerende direktør i Bratsberg Næringseiendom, gleder seg til å revitalisere kjøpesenteret.

  Lietorvet, Skien
  Foto: Øystein Økter / NRK
 • Vant på poeng

  Kevin Melhus fra Skien vant sin tredje proffboksekamp på boksestevnet i Fritidsparken i Skien i går kveld. Melhus gikk seksr runder mot polske Darius Skop, og vant til slutt på poeng.

  Kevin Melhus
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Havnet på jordet

  To personer fikk førerkortet sitt beslaglagt etter å ha kjørt ut på et jorde i Porsgrunn. Personene hadde tidligere på kvelden fått tilsnakk etter å ha sladdet i Porsgrunn sentrum.