NRK Meny
Normal

Langesund er klar!

LANGESUND (NRK) I ettermiddag dundrer sykkelrittet Tour of Norway inn i Langesund, og byen byr opp til fest. Arrangørene oppfordrer folk til å finne fram flagg og heie fram de norske syklistene.

Målgang Langesund Tour of Norway

MÅLBY: Langesund tar imot sykkelrytterne på den andre etappen av Tour of Norway i kveld.

Foto: Lars Hansen / NRK

Rittet startet i Drammen, men ender i målbyen Langesund rundt klokka 18.10 i kveld.

Og der er alt klappet og klart for folkefest, sier Jon Sundby, som har arrangert Tour of Norway i en årrekke.

– Folk bør ta med seg flaggene. Det er moro for rytterne og det har vi tradisjon for. Når vi ser på de andre store rittene i verden, er det nordmenn med flagg vi ser.

Publikum Tour of Norway i Langesund

Det begynner å fylle seg opp med publikum langs sykkeltraseèn i Langesund.

Foto: Lars Hansen / NRK

Han sier det var et stort folkehav som møtte rytterne under åpningsetappen i Sarpsborg i går der norske Alexander Kristoff vant. Kristoff vant spurten foran Orca-rytteren Caleb Ewan og Edvald Boasson Hagen (MTN).

Sundby mener det kan bli like bra i dag.

– Tilnærmet lik Tour de France

– Vi er tilnærmet lik Tour de France. Her kan folk komme og se norske syklister i verdensklasse.

Sundby sier sykkelrittet Tour of Norway nå er på nivået under Tour de France og Giro d'Italia.

De fleste gode lagene som er å regne med i verden er til stede. Det er en fin inngang for norske syklister å vise seg fram i verden.

Vi ønsker å sette Langesund på kartet. Det er en fantastisk flott natur her, og det vil bli flotte tv-bilder.

sykkel i Langesund

Langesund står i sykkelens tegn i dag.

Foto: Lars Hansen / NRK

Og i morgen fortsetter sykkelrittet videre på sin ferd i Telemark. Da er det start på brygga i Skien klokka 13.30 før syklistene fortsetter til Bø via Lunde, videre til Seljord og østover til Sauland før etappen avsluttes over Svineroi og med målgang på Rjukan rundt klokka 18.10.

 • Avliva rådyr med bøtte på hovudet

  På Notodden har viltnemnda avliva eit rådyr som hadde sett hovudet fast i ei bøtte som blei brukt til fôring. Rådyret sette seg fast då det prøvde å skaffe seg mat, og var ikkje i stand til å orientere seg, fortel Ole Bjørn Brenna i Notodden viltnemnd.

 • Vil legge ned Facebook-side

  Ordførar Bjørn Sverre Birkeland i Tinn oppmodar redaktøren om å legge ned Facebook-sida Rjukan og Tinn inn i framtida. Ordføraren meiner sida har blitt eit forum for sutring og personåtak, skriv Rjukan Arbeiderblad.

  Bjørn Sverre Birkeland
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Snøskredfaren nedgradert

  Etter ein periode med vesentleg snøskredfare i Vest-Telemark, er no faren nedgradert til moderat. NVE rår likevel folk til å vere varsame i bratte område.

 • Tjue skadde i trafikken i januar


  Tjue personar blei skadde i trafikkulukker i Telemark i januar. I same periode i fjor blei 8 personar skadde, syner tal frå Statistisk sentralbyrå. Tala syner at ingen miste livet i trafikken i Telemark i januar.