NRK Meny
Normal

Hvor har det blitt av lidenskapen?

Hvor er kjærligheten som er basert på de ekte følelsene? Svaret kan du få her.

Kjærlighetens komedie
Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Det finnes mange viktige spørsmål knyttet til kjærlighet. Noen er kanskje mer viktige enn andre.

Teater Ibsen har premiere førstkommende lørdag på stykket Kjærlighetens komedie. Stykket tar opp nettopp de viktige spørsmålene rundt den store kjærligheten. Regissør Trond Lie mener stykket er ment for ettertanke.

- Hvor har det blitt av lidenskapen? Hvor er den kjærligheten som er basert på ekte følelser, og som ikke er basert på at man bare skal flytte sammen, og at ekteskapet er en praktisk innredning, spør han.

Stor utfordring

Den kanskje mest profilerte av skuespillerne er Jannicke Abrahamsen fra Skien. Hun synes det har vært svært spennende å få jobbe med Ibsens eneste komedie.

- Jeg synes det er veldig gøy, og det har vært en stor utfordring for meg denne prøveperioden her. Det er ikke en enkel jobb å jobbe med Ibsens tekst. Først og fremst må man forstå den. Den går på rim hele tiden, og det skal man opprettholde hele forestillingen, sier hun.

Kjærlighetens komedie

Stykket tar opp de viktige spørsmålene rundt kjærligheten.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Gjort om til fugler

For og lettere knytte historien opp til i dag har regissør Trond Lie gjort menneskene i historien om til fugler. Lena Barth Aarstad spiller Fru Stråmann, mor til 12 små gåsunger. Og det å være mor til 12 små kan være svært så utfordrende.

- Jeg har nummer 13 i magen. Så jeg må hele tiden tenke på hvor mange jeg har på scenen. Jeg har ingen barn i virkeligheten selv, så det blir jo en utfordring og plutselig skulle ha 13, ler hun.

 • Finn ikkje ut kva forureininga er

  Politiet finn ikkje ut kva den sotaktige forureininga i Frierfjorden er, og har avslutta saka. Det vart fyrst meldt om eit oljeflak utanfor Rafnes industriområde, men undersøkingar viste at det ikkje dreia seg om oljesøl. Stoffet vil løyse seg opp og har ingen miljømessige konsekvensar.

  Forurensing Frierfjorden
  Foto: Robert Hansen / NRK
 • Føraren av stolen bil til legevakt

  Føraren av den stolne bilen blir sendt til legevakt. Føraren blir meldt og skal avhøyrast.

 • Stolen bil stoppa ikkje for politi

  Føraren i ein stolen bil prøvde å unndra seg kontroll da ein patrulje ville stoppe bilen i Siljanvegen i Skien. Bilen stoppa kort tid etter ved ein tvangsmessig stans. Ingen personskade. Føraren er 18 år, utan førarkort og framstår rusa, ifølgje politiet.

 • Foreløpig obduksjonsrapport

  Sigrid Dahl i politiet opplyser at dei har teke imot ein foreløpig obduksjonsrapport for to av dei tre som omkom i Seljordsvatnet førre veke. Tilbakemeldinga frå rettsmedisinsk institutt er i tråd med den hendingsgangen politiet har.