NRK Meny
Normal

Hvem tok sykkelen til Sofie (2)?

Mens familien vasset i strandkanten, forsvant sykkelen til to år gamle Sofie.

Mens familien vasset i strandkanten, forsvant Sofies trehjulssykkel.

T.v.: Sofie på sykkelen sin, minutter før den forsvant. T.h: Sofie, lykkelig i vannkanten, uvitende om at sykkelen hennes var i ferd med å bli stjålet. Hør hva Sofie selv sier om tyveriet.

I sommervarmen tok familien turen til Mule Varde i Porsgrunn lørdag ettermiddag. Sofie syklet på sin egen, rosa trehjulssykkel som ble parkert på en gressbakke rett før stranda.

– Vi snakket om det, at vi håpet den fikk stå i fred. Men vi var egentlig ikke så veldig bekymra, for hvem stjeler vel en trehjulssykkel, forteller mamma Marianne Lande Hallingskog.

Sykkelen var borte

Sofie

Sofie på sykkelen sin, kort tid før den ble stjålet lørdag ettermiddag.

Foto: Privat

Etter ti minutter vassing i strandkanten, gikk den lille familien tilbake for å finne sykkelen til Sofie. Men den var borte.

– Hun ble helt forskrekka og rar i ansiktet. Og helt bestemt på at vi måtte ringe politiet, sier mammaen.

En ting var den fine rosa sykkelen. Men på lasteplanet til sykkelen lå kosen. Kosen er en koseklut Sofie har hatt siden hun ble født, og det var nesten enda mer krise for den lille jenta.

Men mamma og pappa har vært lure og har en ekstra kos hjemme, så akkurat den biten ordnet seg.

Savner sykkelen

Søndag morgen er sykkelen som ble borte et samtaleemne hjemme hos Sofie og foreldrene. Sofie er fortsatt bestemt på at politiet må kontaktes, og det kan nok hende at saken blir anmeldt mandag morgen.

– Men det er klart, vi må nok få kjøpt en ny sykkel, for hun er veldig lei seg for at den er borte, sier mamma Marianne.

De har vært på Mule Varde søndag morgen for å se om de kunne finne sykkelen, men så langt er den borte.

– Vi vet jo ikke hvem som har tatt den, men vi håper og tror det er noen barn som har tatt den, kanskje gjemt den, uten å tenke noe særlig over at den tilhører et lite barn, sier hun, og håper at sykkelen dukker opp igjen.

 • Sjekker kilde til oljesøl

  Politiet og brannvesenet har i dag tatt prøver av et oljeflak ved Øvre Ringsholme i Frierfjorden. Prøvene sjekkes nå opp mot båter som ligger i området, sier operasjonsleder Jørn Gustav Larsen hos politiet i Telemark. Flaket har en omkrets på 200 meter.

 • Ny «Holdbart» butikk i Skien

  Butikkjeden «Holdbart» selger varer som ellers ville blitt kastet. Det kan være fordi produktene er feilprodusert, har for kort holdbarhetsdato eller er sesongvarer. Det er gründerne Trond Laeng og Thor Johansen som står bak butikken.

  Thor Johansen
  Foto: Anniken Sanna / NRK
 • Flere politikontroller langs kysten

  7400 kontroller av fritidsbåter langs hele norskekysten, det er fasiten etter årets sommersesong. Det er flere enn i 2016, men det kan fortsatt bli bedre, sier sjef for politiets sjøtjeneste, Ole Petter Parnemann.

  Politibåten i Vestfold.
  Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK
 • Oljelenser lagt ut

  Det er tidlig i dag morges blitt lagt ut oljelenser i nærheten av Øvre Ringsholmen på Frierfjorden. Det melder hovedredningssentralen. Lensene legges ut etter observasjon av et oljeflak som fløt i fjorden. Både politiet og brannvesenet er på stedet.