NRK Meny
Normal

Hundene trener igjen

Politihundene i Telemark politidistrikt hadde tirsdag i påskeuka sin første felles treningsøkt på lenge.

 

Kittil Haugen (Foto:Solfrid L. Øverbø, NRK)
Foto: SOlfrid L. Øverbø, NRK / NRK

Hundene var ute av tjeneste i flere uker i vinter, etter at det oppstod konflikt om avtalene mellom politiledelsen og tjenestefolka som hadde politihund.

Fikk avtale som ønsket

Polititjenestefolka som har politihund ville ikke fornye avtalene med ledelsen da de gikk ut i februar. Årsaken var at politiledelsen ikke ville gi like gode vilkår som andre politidistrikt hadde.

Onsdag i forrige uke kom Politiets Fellesforbund og ledelsen i Telemark politidistrikt til enighet. Avtalen beskrives som tilnærma lik den andre politidistrikt har.

Allerede samme ettermiddag var politihundene tilbake i tjeneste og de brukte likegodt den første vakta til å spore opp en innbuddstyv.

Formen like god

Under øvelsen tirsdag avviser Annfinn Storkås at hunden hans, Æro, har kommet i dårlig form på grunn av det lange oppholdet.

- Den fysiske treninga er oppretthold, så nå er det bare å terpe videre på politiferdighetene, sier Storkås.

Skurkene kan grue seg  

Kittil Haugen, leder for hundetjenesten i politiet i Telemark, sier at det er godt å ha hundene tilbake på jobb.

- Det er godt for hundeførerne som føler at de får gjort den jobben de er utdanna for. Publikum og kollegaer kan være glade, fordi de er tryggere.

- De eneste som ikke har grunn til å være fornøyde er skurkene. De går ei utrygg tid i møte, sier Haugen.

 

Annfinn Storkås med Æro (Foto:Solfrid L. Øverbø, NRK)
Foto: Solfrid Leirgul Øverbø, NRK / NRK

 

 

 • Se fredagens sending fra Østafjells

  Siste nytt fra NRK Østafjells fredag 19. januar 2018, klokken 18.55.
 • Ett skritt nærmere datasenter

  Rådmann Ole Magnus Stensrud i Skien har godkjent arbeidet med reguleringsplan for et nytt datasenter nord for Skien. Nå sendes det videre til Teknisk Hovedutvalg, som vil behandle det i sitt første møte 30. januar.

 • To personar til helsesjekk

  To personar er sendt til helsesjekk etter ein kollisjon i Gransherad i ettermiddag. Det var ein buss og ein personbil som kolliderte på fylkesveg 37. Ifylgje politiet skjedde kollisjonen då personbilen braut vikeplikta.

 • OBS-varsel om nytt snøkaos lørdag

  Meteorologen kommer med OBS-varsel og melder om mer snø i Telemark i morgen, lørdag. Det kan by på utfordringer for trafikantene. Skagerak Energi har ekstra mannskaper i beredskap dersom snøen skulle føre til problemer for strømnettet.

  Laster Twitter-innhold