NRK Meny
Normal

Hundene trener igjen

Politihundene i Telemark politidistrikt hadde tirsdag i påskeuka sin første felles treningsøkt på lenge.

 

Kittil Haugen (Foto:Solfrid L. Øverbø, NRK)
Foto: SOlfrid L. Øverbø, NRK / NRK

Hundene var ute av tjeneste i flere uker i vinter, etter at det oppstod konflikt om avtalene mellom politiledelsen og tjenestefolka som hadde politihund.

Fikk avtale som ønsket

Polititjenestefolka som har politihund ville ikke fornye avtalene med ledelsen da de gikk ut i februar. Årsaken var at politiledelsen ikke ville gi like gode vilkår som andre politidistrikt hadde.

Onsdag i forrige uke kom Politiets Fellesforbund og ledelsen i Telemark politidistrikt til enighet. Avtalen beskrives som tilnærma lik den andre politidistrikt har.

Allerede samme ettermiddag var politihundene tilbake i tjeneste og de brukte likegodt den første vakta til å spore opp en innbuddstyv.

Formen like god

Under øvelsen tirsdag avviser Annfinn Storkås at hunden hans, Æro, har kommet i dårlig form på grunn av det lange oppholdet.

- Den fysiske treninga er oppretthold, så nå er det bare å terpe videre på politiferdighetene, sier Storkås.

Skurkene kan grue seg  

Kittil Haugen, leder for hundetjenesten i politiet i Telemark, sier at det er godt å ha hundene tilbake på jobb.

- Det er godt for hundeførerne som føler at de får gjort den jobben de er utdanna for. Publikum og kollegaer kan være glade, fordi de er tryggere.

- De eneste som ikke har grunn til å være fornøyde er skurkene. De går ei utrygg tid i møte, sier Haugen.

 

Annfinn Storkås med Æro (Foto:Solfrid L. Øverbø, NRK)
Foto: Solfrid Leirgul Øverbø, NRK / NRK

 

 

 • Innbrot i bedrift i Porsgrunn

  Politiet melder om innbrot og tjuveri i ei bedrift på Vallermyrene i Porsgrunn. Politiet er på staden for å undersøke og sikre spor.

 • Er bekymra for skuletilbodet

  Fylkespolitikar i Ap, Maja Foss Five, er bekymra for tilbodet ved dei mindre skulane, dersom fritt skuleval blir gjeldande i det nye samanslåtte fylket. I dag er det ulik praksis, der Vestfold har fritt skuleval, medan Telemark ikkje har det.

  Maja Foss Five, Arbeiderpartiet
  Foto: Ragnar Lurås / NRK
 • Slår seg saman

  Kragerø Kraft as og Fredrikstad Energi Marked slår seg saman. Det skjer ved at Kragerø Energi Holding kjøper aksjar i Fredrikstad-selskapet. Direktør i Kragerø Holding, Geir Elsebutangen, seier dei erkjenner at dei er for små åleine.

  Geir Elsebutangen
  Foto: Roald Marker
 • Kritiserer utsatte ender

  Stokkender som ble satt ut i sommer for å bli jaktet på i Telemark, er funnet igjen i Bugårdsparken i Sandefjord, Sverige, Danmark og Nederland. Rikmannsjakta fører på denne måten til genetisk forurensing, mener Norsk Ornitologisk Forening. Godseier Leopold Axel Løvenskiold mener funnene viser at stokkendene er ville.

  Stokkender i gresset
  Foto: Chetan Rastogi / NRK