NRK Meny
Normal

Hundene trener igjen

Politihundene i Telemark politidistrikt hadde tirsdag i påskeuka sin første felles treningsøkt på lenge.

 

Kittil Haugen (Foto:Solfrid L. Øverbø, NRK)
Foto: SOlfrid L. Øverbø, NRK / NRK

Hundene var ute av tjeneste i flere uker i vinter, etter at det oppstod konflikt om avtalene mellom politiledelsen og tjenestefolka som hadde politihund.

Fikk avtale som ønsket

Polititjenestefolka som har politihund ville ikke fornye avtalene med ledelsen da de gikk ut i februar. Årsaken var at politiledelsen ikke ville gi like gode vilkår som andre politidistrikt hadde.

Onsdag i forrige uke kom Politiets Fellesforbund og ledelsen i Telemark politidistrikt til enighet. Avtalen beskrives som tilnærma lik den andre politidistrikt har.

Allerede samme ettermiddag var politihundene tilbake i tjeneste og de brukte likegodt den første vakta til å spore opp en innbuddstyv.

Formen like god

Under øvelsen tirsdag avviser Annfinn Storkås at hunden hans, Æro, har kommet i dårlig form på grunn av det lange oppholdet.

- Den fysiske treninga er oppretthold, så nå er det bare å terpe videre på politiferdighetene, sier Storkås.

Skurkene kan grue seg  

Kittil Haugen, leder for hundetjenesten i politiet i Telemark, sier at det er godt å ha hundene tilbake på jobb.

- Det er godt for hundeførerne som føler at de får gjort den jobben de er utdanna for. Publikum og kollegaer kan være glade, fordi de er tryggere.

- De eneste som ikke har grunn til å være fornøyde er skurkene. De går ei utrygg tid i møte, sier Haugen.

 

Annfinn Storkås med Æro (Foto:Solfrid L. Øverbø, NRK)
Foto: Solfrid Leirgul Øverbø, NRK / NRK

 

 

 • Gode resultater


  Fra nyttår og frem til vinterferien i uke åtte, hadde Telesenteret i Seljord en økning i omsetningen på 24,9 prosent. Senterleder Dag Christiansen er svært fornøyd med resultatet, skriver Vest Telemark Blad.

 • Økning for markahytter

  DNT opplever en markant økning og interesse for å leie hyttene som ligger bynært til i skogen, ikke langt fra vei og annen kommunikasjon. Simon Torgersen i DNT, sier interessen er stor over hele Østlandet der hyttene finnes.

 • Får kritikk

  Barneombudet kommer med krass kritikk mot Tinn kommune og har sendt en bekymringsmelding på kommunen til utdanningsdirektoratet, det skriver TA. Saken gjelder en elev som ikke har fått den spesialundervisningen hun hadde krav på.

 • Går for bru i Skjelvikdalen

  Nye Veier leverte i går forslag til reguleringsplan for strekningen E18 Langangen-Rugtvedt. I planen kommer det blant annet frem at Nye Veier går inn for bru over Skjelsvikdalen. På tross av store protester fra de lokale velforeningene.