Her ble kvinnen (26) funnet død

I denne forlatte hytta ved Reskjemvannet i Telemark, ble den 26 år gamle savnede kvinnen funnet død mandag ettermiddag, etter at hennes ekskjæreste tilsto drapet.

26 år gammel kvinne funnet drept på Grønkjær

Her i denne hytta ble den 26 år gamle russiske kvinnen funnet drept mandag ettermiddag. Lysene rundt hytta er fra kriminalteknikernes lyskastere.

Foto: Radio P5 Telemark

Hytta ligger i et populært turområde som også har Grønkjær skisenter. Det er mange turløyper i området. Det er heller ikke langt til mange andre hytter.

Ekskjæresten tilsto drapet

Hytta ligger mellom Bø og Notodden. Bilturen mellom Bø og Notodden tar omtrent en halv time, og fra Notodden til skisenteret tar det cirka tolv minutter. Mellom Bø og Grønkjær er det også mange hytter.

Kvinne fra Drammen bortført av mann i Bø

Letemannskaper var mandag ute og lette etter kvinnen som da var savnet.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Kvinnens ekskjæreste tilsto mandag at han hadde drept kvinnen. Den 45 år gamle mannen ble natt til mandag pågrepet på en rasteplass noen mil nord for Växjö sør i Sverige.

Sammen med mannen var deres elleve måneder gamle sønn. Han er nå i hendene på sosialmyndighetene i Sverige.

Godt kjent i området, planla drapet

45-åringen er godt kjent i området rundt Bø gjennom sitt arbeid som snekker, og han har utført arbeid flere steder, både på hus og hytter.

Mannen er siktet for overlagt drap, og politiadvokat Jon Borgen sa til NRK mandag ettermiddag at politiet mener han har planlagt drapet på ekskjæresten.

Den 26 år gamle kvinnen har familie i Drammen, og flyttet dit tidligere i år. Hun skal siden ha anmeldt den 45 år gamle mannen for drapstrusler.

Svensk politi ville mandag ettermiddag ikke si hva mannen har sagt i avhør.

26 år gammel kvinne funnet drept på Grønkjær

Politiet sperrer av området der kvinnen ble funnet drept.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Ble brutt da hun ringte politiet

Kvinnen som mandag ble funnet drept ved Reskjemvannet ble sist observert ved Uvdalstjønn i Bø søndag klokken 10. Da kontaktet kvinnen politiet og ba om hjelp, men samtalen ble brutt.

I hele dag har store mannskaper lett etter kvinnen i Bø, før 45-åringens tilståelse ledet mannen til hytta der hun ble funnet.

– Dette er det tristeste budskap som en familie kan få. Dette var det budskapet man ikke ønsket å få, sa advokat Sjak Haaheim til NRK tidligere mandag.

Han var advokat i en barnefordelingssak mellom den drepte 26-åringen og ekskjæresten, som nå har tilstått drapet. Paret var i en barnefordelingssak. Moren hadde hovedomsorgen, mens faren hadde helgesamvær.

Da hun skulle hente gutten søndag i sitt tidligere hjem i Bø der 45-åringen fortsatt bor, ble bilen med de tre sett av vitner kjørende i rask fart vekk fra området.

Kvinne fra Drammen bortført av mann i Bø

Den drapssiktede mannen (45) bor i dette huset i Bø i Telemark. Mannen har tilstått drapet.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK