NRK Meny
Normal

Heiset opp gjenstand fra elva

SKIEN (NRK): Dykkere har gjort funn i Skienselva i søket etter den savnede Kari Grønnestad. En gjenstand ble hevet til overflata i kveld. Se video av gjenstanden som blir heist opp:

Created by InfoDispatcher

Videoen viser en dykker som jobber med å sikre gjenstanden som er funnet og markert med en bøye. I løpet av kvelden vil politiet hente opp gjenstanden for å undersøke den nærmere.

Politiet søkte i Skienselva i løpet av hele tirsdagen. Like etter kl. 18, markerte dykkere et sted i elva med en rød bøye. Noen timer senere, varslet politiet at de hadde gjort interessante funn.

– Stemmer med opplysninger

Politiadvokat Guro Siljan sier til NRK at gjenstanden som er funnet stemmer overens med opplysninger de har fått i helga. Gjenstanden er nå løftet på land og skal undersøkes av teknikere.

Siljan vil ikke si mer om hva denne gjenstanden er eller hva den har å si for saken.

Undersøkes av krimteknikere

Dette var den knappe pressemeldingen politiet sendte ut tirsdag kveld:

I forbindelse med søket ved Langbryggene i Skien er det funnet en gjenstand i elva som kan være av interesse for etterforskningen. Politiet vet ikke ennå hva funnet består i og hva det innebærer.

Gjenstanden vil tirsdag kveld bli hevet til overflaten, og politiets kriminalteknikere vil undersøke nærmere om den kan settes i sammenheng med den aktuelle saken.

NRKs reporter på stedet sier politiet pakker sammen og tar med seg gjenstanden bort fra området. Det er ikke klart om søket i Skienselva vil fortsette onsdag.

Created by InfoDispatcher

Politiet mistenker en kvinne for å ha drept sin mor i 2012. Kvinnen er nå varetektsfengslet i fire uker, mens politiet fortsetter etterforskningen av saken.

 • Uvisst for OL-søknad

  Torsdag avgjør styret i Norges idrettsforbund om Telemark kan gå vidare med planane om eit vinter-OL i telemark i 2026. Prosjektleiar for OL-planane Geir Berge Nordtveit seier at utfallet av møtet er uvisst.

  Geir Berge Nordtveit
  Foto: Berit Heggholmen / NRK
 • Mista retten til å køyre bil

  Ein polsk mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i 18 dagar for å ha køyrd bil medan han var påverka av narkotika. Mannen mistar òg retten til å køyre bil i Noreg for alltid.

 • Open for trafikk etter bilberging

  Fylkesveg 359 på strekninga mellom Ulefoss og Bø er open igjen for trafikk etter bilberging. Også fylkesveg 152 Reskjem på strekninga Midtbygda til Ulefoss er open for trafikk etter bilberging.