Normal

Går mot resten av partiet

Vinje-ordfører Arne Vinje fra SV er på kollisjonskurs med partiet sitt. Han mener det er feil å verne hele Trillemarka i Buskerud.

Vinje mener alternativet om å verne minst mulig av området er den beste løsningen.

Det er stikk i strid med resten av partiet som går for omfattende vern.

Ordfører i Vinje, Arne Vinje
Foto: Vinje kommune

 En provokasjon

- Hvis vi presser gjennom et mer tvangsmessig vern vil det bli oppfattet som en provokasjon. Det tror jeg det burde tas hensyn til, sier Vinje.

Spørsmålet er hvor mye av området som skal vernes. 100 kvadratkilometer sier kommunene og grunneierne, 200 sier miljøorganisasjonene, med SV i ryggen. Men SV-ordføreren i Vinje, er altså ikke enig med resten av partiet.

Slik området står i dag benyttes det til skogshogst og hyttedrift. Men skogsområdet består av vekster som kan vise vei helt tilbake til 1600-tallet, og naturvernerne vil derfor innføre vern av hele området. Det betyr kroken på døra for skogsdriften, og det er dette Vinje mener vil provosere utover kommunene.

Har tatt hensyn

Miljøpolitisk talskvinne i SV, Heidi Sørensen, sier de har tatt hensyn til alle parter, og kan ikke skjønne at dette kan kalles provokasjon.

- Det har blitt lyttet nøye til kommunene og grunneierne, men det må være lov å lande på et annet standpunkt i en så viktig sak. Jeg kan ikke skjønne at det på noen måte skal være en provokasjon å være uenig, sier hun.