NRK Meny
Normal

Går mot resten av partiet

Vinje-ordfører Arne Vinje fra SV er på kollisjonskurs med partiet sitt. Han mener det er feil å verne hele Trillemarka i Buskerud.

Vinje mener alternativet om å verne minst mulig av området er den beste løsningen.

Det er stikk i strid med resten av partiet som går for omfattende vern.

Ordfører i Vinje, Arne Vinje
Foto: Vinje kommune

 En provokasjon

- Hvis vi presser gjennom et mer tvangsmessig vern vil det bli oppfattet som en provokasjon. Det tror jeg det burde tas hensyn til, sier Vinje.

Spørsmålet er hvor mye av området som skal vernes. 100 kvadratkilometer sier kommunene og grunneierne, 200 sier miljøorganisasjonene, med SV i ryggen. Men SV-ordføreren i Vinje, er altså ikke enig med resten av partiet.

Slik området står i dag benyttes det til skogshogst og hyttedrift. Men skogsområdet består av vekster som kan vise vei helt tilbake til 1600-tallet, og naturvernerne vil derfor innføre vern av hele området. Det betyr kroken på døra for skogsdriften, og det er dette Vinje mener vil provosere utover kommunene.

Har tatt hensyn

Miljøpolitisk talskvinne i SV, Heidi Sørensen, sier de har tatt hensyn til alle parter, og kan ikke skjønne at dette kan kalles provokasjon.

- Det har blitt lyttet nøye til kommunene og grunneierne, men det må være lov å lande på et annet standpunkt i en så viktig sak. Jeg kan ikke skjønne at det på noen måte skal være en provokasjon å være uenig, sier hun.

 • Bil havnet på taket

  En mann er kjørt til sykehus etter at en bil havnet på taket på Kjørbek i Skien. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til ulykken.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes