NRK Meny
Normal

Tre Telemarks-lag videre i cupen

Odd vant komfortabelt borte mot Kjapp fra Nordagutu, Pors satte inn to sene mål og rykket fra Drøbak-Frogn, og Notodden beseiret KFUM hele 4-0.

odd

Odd spiller borte mot Kjapp fra Nordagutu i kveldens cuprunde.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

I kveld var det duket for cuprunde i NM i fotball, og flere lag fra Telemark var i aksjon.

Odd spilte borte mot Kjapp, og det ble tidlig klart at eliteserielaget ble et par nummer for store for den vesle klubben fra Nordagutu.

Odd tok ledelsen 1-0 etter scoring av Henrik Kjelsrud Johansen i det 17. minutt. I det 62. minutt økte Odd til 2-0, etter et selvmål. Få minutter senere kom det tredje målet, signert Ole Jørgen Halvorsen. Like før slutt puttet Henrik Kjelsrud Johansen sitt andre mål for kvelden, slik at sluttstilligen ble 4-0.

Suksess for Pors

Også Pors Grenland hadde en fin kveld på fotballbanen. De tok ledelsen 1-0 borte mot Drøbak-Frogn etter en scoring av Bjørn Naustdal allerede i det 8. minutt.

Tidlig i annen omgang utliknet laget fra Drøbak, men Pors svarte kjapt og gikk opp i ledelsen på nytt.

Og helt mot slutten av kampen rykket Pors fra med to sene scoringer, slik at det endelige resultatet ble komfortable 4-1.

Løsnet sent for Notodden

Det tok lang tid før Notodden fikk hull på byllen i kveldens kamp mot KFUM.

Det sto 0-0 til et stykke ut i andre omgang, men så fikk man den berømte ketchup-effekten etter at Kristoffer Jensen satte inn 1-0 etter 57 minutter.

Ytterligere tre mål kom den siste halvtimen, to av dem signert Mats Skårdal og det siste signert Martin Holmen i det aller siste spilleminuttet.

Dermed ble det en god torsdagskveld for fotballsupporterne rundt om i Telemark, med tre lag videre til neste runde.

 • Internasjonal Ibsenpris

  Den sveitsiske regissøren og komponisten Christoph Marthaler er vinnar av Den internasjonale Ibsenprisen 2018. Prisen på 2,5 millionar kroner blir delt ut av den norske stat, og blir rekna som den største teaterprisen i verda.

 • Avvik ved NOAH Langøya

  Miljødirektoratets revisjon av NOAH Langøya har avdekt fire avvik. Dette er det same selskapet som står bak planane om eit avfallsdeponi i Brevik. Korkje Miljødirektoratet eller administrerande direktør, Carl Hartmann, ser på avvika som alvorlege.

  Langøya
  Foto: NOAH
 • Vis omsyn på tronge vintervegar

  Køyreskulelærar Preben Utzig i Skien lærer elevane sine at det ikkje er nokon vits i å halde på forkøyrsretten, men heller vise omsyn nå som gater og vegar er både tronge og glatte. Utzig får full støtte hjå UP Region Sør.

  Preben Utzig
  Foto: Roald Marker / NRK