NRK Meny
Normal

Gründer og spellemann

I går flyttet Telemark Fabrication inn i nye lokaler på Notodden. Selskapet har spesialisert seg på undervannsteknologi og har i dag 14 ansatte.

Ordfører droppet saksa og snor ved åpningen

Torgeir Straand og ordfører Jørn Christensen droppet den tradisjonelle snor klippingen ved åpningen

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Gründeren bak selskapet er spellemannen Torgeir Straand (31). Han er en av Norges fremste spellemann og har fått det for vane å riste både arbeidsplasser og vakre folketoner ut av ermet.

Nå er det mulig å satse

I går hadde unge gründeren innflytningsfest for maskineringsbedriften Telemark Fabricatinos As. Straand har et klart mål for det første året – gå ifra 14 til 30 ansatte i løpet av neste år.

– Vi er prisgitt konjunkturer, så vi må smi nå som det er mulig å satse, sier Straand.

Torgeir Straand åpner ny fabrikk

Torgeier Straand var pyntet i bunad på innflytningsfesten

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Selskapet driver hele produksjonslinja for sine egne produkter, det tror Straand vil gjør dem godt rustet for framtida.

– Vi blir et slagkraftig miljø som kan snu seg veldig fort når man har alt fra idé til ferdig produkt i egen organisasjon.

Handler om det samme

Straand har spesialisert seg på undervannsteknologi og har totalt nesten 50 ansatte i Telemark. Han ser mange likheter mellom det å skape musikk og industriarbeidsplasser.

– Det er to sider av samme sak, tenker jeg. Det handler jo om å prøve å skape noe, med rot i lokalmiljøet, sier Straand.

 • Etterslukker brannen

  Brannvesenet driver fortsatt med etterslukkingsarbeid på Notodden. En garasje tok full fyr i går kveld. Brannen sprede seg videre til eneboligen ved siden av huset. De fire personene som var i huset kom seg uskadd ut.

 • – Har kontroll på brannen

  Brannen på Notodden er nå under kontroll, melder politiet i Telemark klokken 23.55 mandag. Det gjenstår mye etterslukking på stedet.

  Laster Twitter-innhold
 • Ikke kontroll på brann på Notodden

  Brannvesenet har fremdeles ikke kontroll på brannen på Notodden, som startet mandag kveld. – Enebolig og garasje er overtent, sier operasjonsleder Kim Stokke i Sørøst politidistrikt til NTB. Fire biler totalskadd. Det er ikke fare for spredning.

 • Reddet seg ut av brennende hus

  Brannen i en garasje på Notodden har spredd seg til eneboligen. Denne står nå i full fyr. De fire personene som var i huset har kommet seg uskadd ut.