NRK Meny
Normal

Anker ikke sex-dom

Den 34 år gamle fengselsbetjenten som er dømt for å ha hatt sex med to innsatte i Skien fengsel, vil ikke anke dommen på ni måneders fengsel.

Celledør i fengsel
Foto: Scanpix

Fengselsbetjenten må betale erstatning på til sammen 65.000 kroner til de to kvinnene, og er også fradømt retten til å arbeide som fengselsbetjent. Forsvarer Ole Martin Meland, sier at hans klient er fornøyd med deler av dommen

- Han ble frikjent for deler av tiltalen mot hovedfornærmede i tillegg til det punktet som gjaldt misbruk av sin stilling som fengselsbetjent. Det var jo i samsvar med den påstand vi la ned, sier han.

Lavere erstatning

I tillegg er han glad for at erstatningskravene ble satt ned og kom ned på det som er vanlig praksis i slike saker.

 - Han har hele tiden benektet at han har hatt et forhold til fornærmede nummer to, og også at han skal ha skaffet narkotika. Dette ble han dømt for, og det er han ikke fornøyd med, sier Meland.

Tilsto etter DNA-prøve

Kvinnen den tiltalte 34 åringen hadde sex med ble gravid mens hun sonet, og en DNA-prøve viste at det var fengselsbetjenten som var faren.

Kvinnen tok abort og DNA -prøven ble tatt fra fosteret. Fengselsbetjenten erkjente etter at DNA-prøven ble lagt frem, at han hadde hatt seksuell omgang med den ene kvinnen.

 • Hund som beit treåring blir avliva

  Eigarane av hunden som beit ein treåring i Skien har fått førehandsvarsel om at hunden blir avliva. Politiadvokat Christian Ytterbø i Sør-Øst politidistrikt seier til TA at vilkåra i paragraf 18 i hundelova for å fatte vedtak om avliving er oppfylt.

  Ulvehund
  Foto: Petter Melsom / NRK
 • Kan bli overkøyrt av staten

  Fylkesordførar Sven Tore Løkslid (Ap) er redd Vestfold og Telemark kan bli overkøyrt av staten dersom dei ikkje blir einige på det felles fylkestingsmøte i Tønsberg i dag. Også Gunn Marit Helgesen (H) meiner fylka har mest å vinne på å bli samde.

  Sven Tore Løkslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Vinje-senteret får pengar

  Nynorsk kultursentrum gler seg over pengar til innhald i Vinje-senteret for dikting og journalistikk. – Det er eit nytt stort steg for oss, seier Ottar Grepstad i Nynorsk kultursentrum etter at Stortinget no løyver 1,6 millionar til Vinje-senteret.

 • Erkjenner straffskuld for likskjending

  Dottera til Kari Grønnestad, som blei drepen i 2015, erkjenner straffskuld for likskjending. Kvinna har tidlegare vore siktet for drapet på mora. I august i år blei dottera og sambuaren tiltalt for likskjending, skriv TA.

  Søk etter død kvinne i Skienselva
  Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK