NRK Meny
Normal

Solberg: – De kommer til å sette på repeatknappen

Erna Solberg med bredside mot Arbeiderpartiets valgkamp.

Erna Solberg

PÅ BESØK: Erna Solberg utenfor Straand hotell i Vrådal.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Lørdag deltok Erna Solberg på fylkesårsmøtet til Telemark Høyre i Vrådal. Der kom hun også med en bredside mot Arbeiderpartiet.

– Jeg spår at Arbeiderpartiet kommer til å sette på repeatknappen på dette til tross for at det nesten ikke har skjedd noen ny privatisering i norsk eldreomsorg. Det har blitt litt mer valgfrihet i kommunene for eldre som skal ha hjelpetjenester hjemme, men jeg mener dette er et feilspor, sier Erna Solberg til NRK.

– Typisk Arbeiderpartiet

– Det er typisk Arbeiderpartiet. Vi ser det er mangler innen eldreomsorgen, og de manglene finnes både i offentlig og i privat sektor, sier statsministeren, og legger til:

– Arbeiderpartiet velger å fokusere på et bitte lite område som er under ti prosent av det eldre får i Norge, istedenfor de 90 prosentene. Vi må ha et kvalitetsløft for at vår eldre skal få bedre tjenester framover, sier statsministeren.

Vil fokusere på egen politikk

Nåværende stortingsrepresentant fra Buskerud Arbeiderparti, Niclas Tokerud, er ikke overrasket over statsministerens utspill.

– Hun prøver å vri seg unna en privatiseringsdebatt ved å si at det ikke er noe stort innslag i dag. Men vi ser at det blir mer privatisering og mindre velferd med Høyres politikk. Det ser vi i eldreomsorgen og innen helse- og omsorg generelt, sier Tokerud.

Han forteller at Arbeiderpartiet først og fremst vil fokusere på sin egen politikk under valgkampen.

– Vi kommer ikke til å gå inn for å snakke om privatisering. Vi skal vinne valget ved å snakke om vår egen politikk, og ved å fokusere på våre gode løsninger for å takle dagens velferdsutfordring i fellesskap.