NRK Meny
Normal

Endelig har Remi fått skolebøkene

En måned før skolen er over for dette skoleåret, har blinde Remi Kleiv (9) fra Kviteseid endelig fått alle bøkene han trenger.

Remi Kleiv Haugen og Aina Mari Kleiv

ENDELIG: Remi Kleiv Haugen har måttet vente langt og lenge på å få skolebøkene sine. En måned før skoleåret er over, kan mamma Aina Mari Kleiv konstatere at bøkene er på plass.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Jeg tenker at det er vel sent. Remi burde hatt dette på plass i hvert fall til skolestart i fjor høst, sier mamma Aina Mari Kleiv.

Leksene går som en lek

Remi er blind og er avhengig av å få pensumbøkene i punktskrift for å følge med på undervisningen på skolen.

Moren prøver å finne det positive at sønnen nå har alle pensumbøkene tilgjengelig.

– Det som er bra, er at vi nå får testet det ut. Det viser seg, i tilbakemeldingene fra skolen, at ting fungerer mye bedre med skolebøkene på skolen, sier Kleiv.

Usikker på neste skoleår

Hun merker at det gjør leksene veldig mye enklere for Remi. Hun forteller at det nå er en lek å gjøre lekser, og det går fort unna i forhold til før han fikk bøkene.

Men hun har dessverre ikke fått noen svar på om bøkene til neste skoleår vil være klare.

– Vi sitter som spørsmålstegn, og vet ingen ting. Vi er vel redde for at vi på nytt vil sitte med mange manglende skolebøker når skolen starter til høsten. Vi håper i det lengste, men er bekymret, sier Kleiv.

– Uholdbart

For en drøy måned siden tok stortingsrepresentant Christian Tynning Bjørnø (Ap) opp saken i Stortingets spørretime. Bjørnø mente da at det var uholdbart at en elev i tredjeklasse må vente i åtte måneder på tilrettelagte skolebøker.

– Jeg synes det er alvorlig at han har måttet vente så lenge. Det er også derfor jeg tok opp saken i Stortingets spørretime, sier Bjørnø.

Av 12 bestilte leseverk var kun fire på plass til skolestart i august i fjor, og for en måned siden manglet han fremdeles to av bøkene.

Først nå, en måned før ferien, har alle skolebøkene kommet.

– Jeg er glad for at han har fått bøkene, og det gjør skolearbeidet mye lettere, men det er altfor sent. Vi må passe på at dette ikke skjer igjen neste år, og at det ikke skjer flere, sier Bjørnø.

Representanten Christian Tynning Bjørnø (AP) tar opp Remis sak i Stortinget