NRK Meny
Normal

Elevene skal fortsatt få gratis PC

Fylkeskommunen vil videreføre ordningen med gratis pc til elever ved de videregående skolene i Telemark.

Jørund A. Ruud

Jørund A. Ruud fra Arbeiderpartiet, sier at det er viktig å sikre at elever ved de videregående skolene i Telemark får tilbud om gratis skole-pc.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Fylkesrådmann Evy-Anni Evensen har, i budsjettet for 2015, foreslått å ta betalt for å leie ut skole-pc. Dette skulle være første skrittet på å fjerne ordningen med skole-pc på de videregående skolene i Telemark.

De rødgrønne partiene ble mandag enige om at de vil gå imot forslaget fra fylkesrådmannen og videreføre ordningen med skole-pc.

– Skole er et veldig viktig satsingsområde for fylkeskommunen. Det er derfor viktig å kunne gi tilbud om gratis pc til elevene, sier gruppeleder for Arbeiderpartiet i fylkeskommunen, Jørund A. Ruud.

Ordninga med gratis pc til elevene, har vært veldig populær blant elevene i de videregående skolene.

Ruud sier kostnaden med å fortsette å tilby gratis pc til eleven, blir tatt fra udisponerte driftsmidler og fond. Han sier ingen andre poster skal bli rammet av avgjørelsen.

Les også:

 • Ran i Skien

  En mann ble slått ned på Langbryggene i Skien litt før halv fem i natt. Han fikk et kutt i hodet og er kjørt til sykehus. To menn ranet ham for en sekk og stakk fra stedet i en mørk stasjonsvogn. Politiet jakter nå på ransmennene

 • Brann i hus på Notodden

  Det brenner i et bolighus på Notodden. Fem personer er evakuert fra huset, og tas hånd om av ambulansepersonell og naboer, opplyser operasjonsleder Petter Ebbesberg. Røykdykkere gjennomsøker nå huset. Det skal ikke være fare for spredning.

 • Her kan du se kveldens sending

  Distriksnyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark.
 • Røykutvikling var tørrkokt kjele

  Politi, brann og ambulanse rykket like etter 20.30 ut etter melding om røykutvikling på Gimsøy i Skien. Det viste seg å være røyk fra en tørrkokt kjele. En kvinne som befant seg i leiligheten sjekkes av ambulansepersonell.

  Brann på Gimsøy i Skien
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK