NRK Meny
Normal

Skal nå verdens topp

Påska er høysesong for toppturer, men ekteparet Leif Harald Bergseth og Tone Gravir tar begrepet litt lenger enn de fleste.

Ekteparet Leif Harald Bergseth og Tone Gravir skal bestig Mount Everest

Ekteparet har planlagt drømmetur i flere år, og nå nærmer det seg virkelig avreise. I fire år har de trent for å nå målet om å bestige verdens høyeste fjell, Mount Everest.

– Noen påstår vi er litt gale, sier Leif Harald Bergseth.

Men dette er langt ifra første gang ekteparet legger ut på tøffe fjellturer, tidligere har de nådd fjell som Manaslu i Nepal.

Gir ikke opp Everest-drømmen

Trener i kjelleren

Hele huset har fått merket at det nærmer seg avreise. Kjelleren er blitt gjort om til treningsrom, og i stua ligger utstyret klart til sortering.

– Nå går vi med sjekkliste for å sørge for at vi får med oss alt, sier Gravir

Fjellklatrere forserer Hillary steps på vei mot toppen av Mount Everest.

Det er å nå denne toppen som er ekteparets drøm.

Foto: TSHERING SHERPA / Afp
 • Gjennomslag i Bambletunnelen

  Klokka ni i føremiddag fyrte Nye Vegar av siste salve i Bambletunnelen – og det tyder at det er gjennomslag. Dette er ein milepæl for arbeidet med nye E18, seier utbyggingssjef Ruth Haug i Nye Vegar.

  Gjennomslag i Bambletunnelen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Telemark Senterparti veks

  Telemark Senterparti auka medlemstalet til 845 medlemer i fjor. Det er femte året på rad at Telemark Senterparti aukar medlemstalet, opplyser fylkespartiet. Auken er størst i Vinje, der kommunepartiet fekk 23 nye medlemer.

 • Tok førarkortet frå 29-åring

  Politiet i Skien har teke førarkortet frå ein 29 år gamal mann frå Agder. 29-åringen køyrde bil i Skien sentrum utan å ha skrapa vindauga for snø og is. I fylgje politiet var det isfrie holet i frontruta på storleik med ei handflate.

 • Skagerak ber om hjelp

  Skagerak Energi brukar helikopter for å kartlegge feil på høgspentnettet etter snøfallet i går. Samstundes oppmodar selskapet kundar med feil på lågspentnettet om å melde frå, slik at selskapet også kan rette desse feila. Klokka 11 i dag hadde selskapet registrert 250 feil i Skien og Siljan.